Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2.5 milyon esnafa müjde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa ‘Sorunlarınızın çözümünde yanınızdayım’ mesajı verdi ve ekledi: 180 günlük yol haritasında esnafa yönelik düzenlemeler de yer alacak .

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2.5 milyon esnafa müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki akşam farklı meslek gruplarından esnafla iftar sofrasında bir araya geldi. 180 günlük yol haritasında esnafa yönelik düzenlemelerin yer alacağını belirten Erdoğan, sorunların çözümünde güvence verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa "Ahilik geleneğine uymayanları ayıklayın. Sorunlarınız çözümünde yanınızdayım" mesajı verdi. Erdoğan'ın, esnaftan, Türkçe tabela konusunda hassas olmalarını istediği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen programda konuşan Erdoğan, 2.5 milyon esnafın yüzünü güldürecek açıklamalar yaptı. "Esnaf ekonominin temelidir" diyen Erdoğan, esnafı, işlerini geliştirmeleri ve teşviklerden yararlanmaları konusunda cesaretlendirdi. Erdoğan, sosyal dayanışmanın temeli olan esnaftan ahilik düzenine sahip çıkmalarını istedi. İlgili bakanlıkların 180 günlük yol haritasına yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Erdoğan, "Esnafımız her daim yanımızda oldu. Esnafa yönelik düzenlemeler de yer alacak. İş kurun, geliştirin. Hükümet de önünüzü açmak için elinden geleni yapacak" ifadesini kullandı.

.

HERKES İŞ BULUYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı seferberlik ile istihdam 2 milyona koşuyor. Hem özel sektör hem de kamu yeni istihdam açmayı sürdürüyor. Erdoğan'ın 7 Şubat'ta patronlara seslenerek başlattığı istihdam seferberliği kapsamında yılbaşından bu yana 1.2 milyonu aşkın istihdam sağlandı. Yıl sonu hedefi olan 2 milyon rakamına hızla koşuluyor. İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak'ın verdiği bilgilere göre; Türkiye'de 1 kişiye istihdam sağlamanın yatırım maliyeti, 429 bin liranın üzerinde. 2 milyon kişiye iş bulmak için, sıfırdan 858 milyar liralık yatırım yapmak gerekiyor.

 Hazal ATEŞ./TAKVİM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.