Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

23 ülkeden firmalar Bursa’ya geliyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle devam eden ‘Tekstil Ur-Ge Projesi’ kapsamında 23 ülkeden 200’e yakın iş adamı yeni iş bağlantıları için Bursa’ya geliyor.Türkiye’nin en çok...

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
23 ülkeden firmalar Bursa’ya geliyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle devam eden ‘Tekstil Ur-Ge Projesi’ kapsamında 23 ülkeden 200’e yakın iş adamı yeni iş bağlantıları için Bursa’ya geliyor.
Türkiye’nin en çok Ur-Ge Projesi yürüten BTSO, tekstilin başkenti Bursa’da sektör oyuncularının rekabetini güçlendirmek için yeni bir organizasyona imza atıyor. BTSO, Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle ‘Bursa Tekstil Sektörünün Uluslararası Rekabet Gücünün Geliştirilmesi’ projesi kapsamında yabancı alım heyetlerini Bursa’ya getiriyor. 27-30 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak ikili iş görüşmeleri, Grand Swiss - Çelik Palas Otel’de gerçekleştirilecek.
Alım heyeti organizasyonunda stant açacak 50’yi aşkın Bursalı firma, genel ev tekstili, perde, yatak ürünleri, havlu-bornoz, masa örtüsü, banyo ve dekoratif gibi ürünlerini tanıtma imkanını yakalayacak. Ur-Ge projesi kapsamında yapılan organizasyona Rusya, Fas, Suudi Arabistan, İran ve Güney Afrika başta olmak üzere 200’e yakın iş adamı katılacak. Projeye katılan firmalar, BTSO’da düzenlenen çekilişe katılarak, organizasyondaki stant yerlerini belirledi.
Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da yabancı yatırımcılar için önemli bir cazibe merkezi olacağını belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, kamu ve özel sektör yatırımlarının bütün hızıyla sürdüğünü belirterek, “BTSO olarak çalışmalarımızı aynı azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Üreterek, ihracat yaparak ve alım heyetlerini ağırlayarak şehrimizi ve ülkemizi büyütmek adına hamlelerimize devam ediyoruz.
Ev tekstili sektöründe Türkiye kendi tasarımlarını, kendi teknolojisini kullanan çok güçlü bir altyapıya sahip. Sektörümüz kalitesiyle de dünyaca kabul ediliyor” dedi.
BTSO ve Ekonomi Bakanlığı destekleriyle 2 gün boyunca Bursa’da gerçekleştirilecek alım heyeti organizasyonunun firmaların yeni iş ortakları bulmasını sağlayacağını dile getiren İbrahim Burkay, “Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörümüz için gerçekleştirdiğimiz 31 Mayıs-2 Haziran 2016 tarihleri arasındaki alım heyeti programımızdan firmalarımız önemli iş bağlantıları kurdu. Bu organizasyonumuzun da tekstil firmalarımızın yeni iş ortakları bulmasına ve ihracatına güç katacağına inanıyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.