Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

21 ton atığı geri dönüşüme kazandırdı

Adrese ürün teslimatı sırasında kullanılmayan eski ürünleri, talep doğrultusunda alarak geri dönüşüme kazandıran teknoloji marketi Media Markt, e-atık adını verdiği proje ile geçen yıl 21 ton elektronik atık topladı. Media Markt, çevreye...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2014 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2014 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adrese ürün teslimatı sırasında kullanılmayan eski ürünleri, talep doğrultusunda alarak geri dönüşüme kazandıran teknoloji marketi Media Markt, e-atık adını verdiği proje ile geçen yıl 21 ton elektronik atık topladı.

Media Markt, çevreye verilen zararı en aza indirmeyi hedeflediği e-atık uygulamasıyla mağazalarında toplanan pil, toner, floresan ve CD gibi kullanılmış ürünleri geri dönüşüme kazandırdı. Bilgilendirici broşürlerle müşterilerini bilinçlendiren şirket, ayrıştırılmış toplama yöntemiyle atık parçaları diğer elektronik cihazların yapımında kullanmanın yanı sıra ekonomiye de katkı sağladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Media Markt CEO’su Bülent Gürcan, çevreye karşı duyarlı davranarak toplumda bilinç oluşturmak istediklerini söyledi. Gürcan, "2009 yılında başlattığımız elektronik atık toplama projemiz ile her mağazamızda belli büyüklüklerde üniteler yerleştirerek elektronik atıkların burada birikmesini sağlıyoruz. Müşterilerimiz tarafından ünitelere geri dönüştürülmesi amacıyla bırakılan telefon, beyaz eşya, televizyon, DVD gibi ürünlerin tehlikeli kısımlarını aldırarak tekrar kullanılabilir hale getiriyoruz." dedi. 2013 yılında toplam 21 ton, 2014 Haziran ayından bu yana ise 2,5 ton atık toplandığını açıklayan Gürcan, "Elektronik atıklarla ilgili müşterilerimizi teşvik etmek ve bu işi sahiplendiğimizi göstermek amacıyla e-atık getiren müşterilerimize teşekkür sertifikası veriyoruz. Bunun yanı sıra mağazalarımızdaki 'eve teslimat' sistemiyle, müşteri adresinde ürün teslimi sırasında talep doğrultusunda, eski ürünleri alarak geri dönüşüme kazandırabiliyoruz." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.