Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

205 teşvik belgesinin 121'i otel yatırımlarına gitti

Son dönemde verilen teşviklerden en çok otel yatımlarının faydalandığı ortaya çıktı. İstanbul ve Antalya otel yatırımları için cazibesini sürdürürken, Anadolu illerindeki hızlı yükseliş de dikkat çekti. Bu yıl toplam tutarı 3 milyar...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son dönemde verilen teşviklerden en çok otel yatımlarının faydalandığı ortaya çıktı. İstanbul ve Antalya otel yatırımları için cazibesini sürdürürken, Anadolu illerindeki hızlı yükseliş de dikkat çekti. Bu yıl toplam tutarı 3 milyar 354 milyon TL’yi bulan 205 yatırım teşvik belgesinin 121’i İstanbul, Antalya ve Muğla dışındaki illerde yapılacak otel yatırımları için alındı.

Ekonomi Bakanlığı’nın Ağustos 2014 dönemine ait ‘Yatırım Teşvik Belgeleri’ verilerinden hareketle Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (TUROB) hazırladığı rapor, otel yatırımlarının Türkiye genelinde yayıldığını ortaya koydu. Rapora göre, Ocak-Ağustos 2014 döneminde Türkiye’de genelinde 49 ayrı şehirde yeni yatırım için teşvik alınırken, inşa edilmesi planlanan otel sayısı 205’e, yatak sayısı ise 53 bin 758’e yükseldi. Bu tesisler için 3.354,1 milyon TL yatırım yapılacak. Yatırımlar tamamlandığında 12 bin 539 kişiye yeni istihdam sağlanacak.

MERSİN YÜKSELİŞTE, BAŞKENTE İLGİ AZ

Raporda, İstanbul ve Antalya otel yatırımlarında hala en gözde iki şehir olarak öne çıkıyor. Turizmin bir diğer önemli merkezi Muğla ise üçüncü sırada yer alıyor. Ocak-Ağustos 2014 döneminde 205 teşvik belgesinden 40 teşvik belgesi ile İstanbul ilk sırada yer alırken, 32 belge Antalya ikinci, 14 belge ile Muğla üçüncü sırada yer aldı. Kalan 121 belge ise Türkiye genelinde diğer illere yayılıyor. Bu iller arasında en dikkat çeken ise Mersin. Bu ilde ilk 8 aylık dönemde toplam yatak sayısı 2 bin 609 olan 12 otel yatırımı devreye alındı. İzmir’de 9 tesis daha planlanırken, Bursa’da 7, Konya ve Balıkesir’de 6’şar, Trabzon’da 5 otel yatırımı teşvik belgesi alındı. Başkent Ankara’ya ise 8 aylık dönemde ilgi az oldu. Ankara’ya toplam 120 yatak sayısı için 1 başvuru oldu.

BAYINDIR: ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM

TUROB Başkanı Timur Bayındır, söz konusu raporu şöyle değerlendirdi:

"Yatırımların Anadolu’da yoğunlaşmasını turizmin çeşitlendirilmesi yolunda çok önemli bir adım olarak görüyoruz. Ülkemizde otel yatırımı yapılacak şehir sayısı 49’a çıktı. Her ne kadar yatırım yoğunluğu Antalya ve İstanbul’da olsada, Anadolu şehirlerinde yavaş da olsa yatırımlarda artış gözlemliyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.