Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2019 SGK Asgari Ücret Destek Uygulaması Açıklandı

Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürü Fatih Karaca sosyal medya hesabında 2019 Yılı SGK Asgari Ücret Destek Uygulaması hakkında bir paylaşım yaparak konu hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2019 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2019 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2019 SGK Asgari Ücret Destek Uygulaması Açıklandı

Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürü Fatih Karaca, sosyal medya hesabında 2019 Yılı SGK Asgari Ücret Destek Uygulaması hakkında bir paylaşım yaparak konu hakkında bilgi verdi.

Fatih Karaca, prim desteğinin uygulamasında şu ifadelere yer verdi

18.01.2019 tarihli 7162 sayılı Kanun ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa eklenen geçici 78 nci madde uyarınca asgari ücret desteği 01.01.2019 tarihinden itibaren 12 süreyle uygulanmaya devam edecek.

Bu prim desteğinin uygulanmasında öncelikle destek kapsamına giren gün sayısı tespit edilmekte ve belirlenen gün sayısı günlük destek miktarı ile çarpılarak SGK Priminden düşülecek miktar bulunmaktadır.

Destek kapsamına giren gün sayısı şu şekilde belirlenmektedir;

-2019 yılında hangi ayda bu destekten faydalanılacaksa 2018 yılının aynı ayına bakılacak ve prime esas günlük kazancı 102-TL ve altında bildirilen sigortalıların gün sayısı bulunacaktır. Bu destek kapsamına giren gün sayısıdır. (102-TL toplu iş sözleşmesine tabi özel sektör işverenlerine ait işyerleri için 203-TL olarak esas alınacaktır.) Bir önceki yılın aynı ayına ilişkin olarak aylık prim ve hizmet belgesi veya muhtasar ve prim hizmet beyannamesi verilmemiş olması halinde bildirim yapılmış takip eden ilk aya ilişkin aylık prim ve hizmet belgesindeki veya muhtasar ve prim hizmet beyannamesindeki bildirimler esas alınır.

-Eğer işyeri 2019 yılında Kanun kapsamına alınmışsa bildirilen gün sayısının tamamı destek kapsamına giren gün olarak değerlendirilecektir. 2018 yılından önce bu Kanun kapsamına alınmış ancak 2018 yılında sigortalı çalıştırmamış işyerleri hakkında da uygulama bu şekilde olacaktır.

Günlük destek miktarı şu şekilde belirlenecektir;

-Öncelikle, 2018 yılı Ocak ila Kasım ayları arasında uzun vadeli sigorta kollarından aylık prim ve hizmet belgeleri ile bildirimi yapılan 4/a kapsamındaki sigortalı sayısının ortalaması bulunacaktır. Bulunan ortalama sigortalı sayısı 500’ün altındaysa “destek kapsamına giren gün sayısı 5-TL ile çarpılarak, 500 ve üstünde ise destek kapsamına giren gün sayısı 3,36-TL ile çarpılarak bu kapsamdaki destek miktarı bulunacaktır.

Destekten yararlanılacak ayda, 2018 yılı Ocak ila Kasım ayları aylık prim ve hizmet belgesi ile 4/a bendi kapsamında uzun vadeli sigorta kollarından en az sigortalı bildirimi yapılan aydaki sigortalı sayısının altında bildirimde bulunulması halinde destek hükümleri uygulanmaz.

Sigortalı ve işveren hisselerine ait sigorta primlerinin Devlet tarafından karşılandığı durumlarda işverenin ödeyeceği sigorta priminin İşsizlik Sigortası Fonunca karşılanacak tutardan az olması hâlinde sadece sigorta prim borcu kadar mahsup işlemi yapılır. bilgiler paylaşıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.