Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2016 yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği için son başvuru tarihi 3 Ekim

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “2016 yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği”nden KOBİ’lerin en son 3 Ekim 2016 tarihi mesai bitimine kadar internet adresinden başvuru yapabileceklerini söyledi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “2016 yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği”nden KOBİ’lerin en son 3 Ekim 2016 tarihi mesai bitimine kadar internet adresinden başvuru yapabileceklerini söyledi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB tarafından KOBİ’lerin yeni ve yerli makine alımlarına yönelik olarak “2016 yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği” programının başvurularının başladığını belirterek, bu programdan yararlanmak isteyen KOBİ’lerin en son 3 Ekim 2016 tarihi mesai bitimine kadar internet adresinden başvuru yapabileceklerini söyledi. Kredi faiz desteği programının işletme başına üst limitinin 1 milyon 500 bin TL olduğunu belirten Özlü, yalnızca yerli ve yeni makine alımlarında kullandırılacak olan kredinin faiz/kar payı bedelinin üst limitinin de 300 bin TL olarak belirlendiğini ifade etti. Özlü, program kapsamında kullandırılacak olan kredinin ilk 6 ayının ödemesiz olduğunu, ilk 6 aydan sonra ise üçer aylık eşit taksitler halinde toplamda 36 ayda geri ödeneceğini bildirdi. Kredi kullandırımlarının bankalar tarafından yapılacağını kaydeden Özlü, kredi tutarının tedarikçi hesabına aktarılacağını, makine ve teçhizatın işletmeye teslim edildiğinin tespitinin ve periyodik kontrolünün ise banka tarafından yapılacağını açıkladı.
Programdan yararlanmak isteyen işletmeler, KOSGEB ile aralarında protokol imzalanan AKBANK T.A.Ş., Denizbank A.Ş., Ziraat Bankası A.Ş., Garanti Bankası A.Ş., Halkbankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Vakıflar Bankası T.A.O. ve Yapı Kredi Bankası A.Ş. şubelerine başvuru yapabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.