Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2016 Hollanda Danışma Günleri toplantısı

Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünde Hollanda Emeklilik Sigortası Kurumlarınca Antalya, Burdur ve Isparta’da ikamet eden aktif vatandaşlara yönelik 2016 Hollanda Danışma Günleri toplantısı gerçekleştirildi.SGK ile Hollanda...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünde Hollanda Emeklilik Sigortası Kurumlarınca Antalya, Burdur ve Isparta’da ikamet eden aktif vatandaşlara yönelik 2016 Hollanda Danışma Günleri toplantısı gerçekleştirildi.
SGK ile Hollanda SGK Kurumu arasında 4-6 Ekim günleri arasında Türkiye-Hollanda Danışma Günleri arasında düzenlenecek olan bilgilendirme toplantısı, Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıya, SGK İl Müdürü Nejat Deniz, Hollanda Sigorta Kurumu (SVB) Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Bert Van Laar, Yurtdışı sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanı Hasip Çalışkan ve her iki tarafında temsilcileri katıldı. İl Müdürü Nejat Deniz, “01.02.1968 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye-Hollanda Sosyal Güvenlik Sözleşmesine göre, Hollanda’da çalışan vatandaşlarımız, kısa ve uzun vadeli sigorta kollarına ilşkin sosyal güvenlik haklarını Türkiye’de de kullanma hakkına sahiptir. Bu kapsamda SGK ile SVB kurumu arasında Antalya, Burdur ve Isparta illerinde ikamet eden Türk-Hollanda vatandaşlarını bilgilendirmeye yönelik olan danışma günleri etkinliğimiz bugün başlamıştır. Hollanda’da çalışanların aynı haklarının ülkemizde de geçerli olması için gayret gösteriyoruz. Ülkemizde bulunan Hollanda vatandaşlarının SGK işlemleri ülkemizde de yürütülmektedir. Sözleşme gereği, Hollanda vatandaşlarının SGK işlemlerinden faydalanmaları amacıyla gerekli tüm işlemler yapılmaya başlanmıştır” dedi.
“Bir sonraki Danışma Günleri toplantısı İstanbul’da gerçekleştirilecek”
Hollanda Sigorta Kurumu (SVB) Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Bert Van Laar ise “2007 yılında o zamanki adıyla SSK ile ilk adımlar atılmıştı ve gerekli işlemler için çalışmalar yapılmıştı. 2009 yılında ilk toplantı İstanbul’da gerçekleştirildi. Danışma Günleri daha sonra sırayla Konya, İzmir’de yapılmaya başlandı. 2016 yılında ise danışma toplantılarının ihtiyaç gereği her yıl yapılmasına karar verildi. En son Roterdam’da gerçekleştirildi. Bugünde Antalya’da danışma günleri toplantısına başlıyoruz. 2016 yılında toplantıların her yıl yapılması için gerekli şartlar dahilinde yapılacaktır. Bir sonraki danışma günleri toplantısı İstanbul’da gerçekleştirilecek. Bizim bu konuda prensibimiz çalışanlarımızın gerekli haklarını alabilmeleridir” açıklamasını yaptı.
“Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu olarak birçok faaliyetlerde bulunduk”
Yurtdışı sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanı Hasip Çalışkan, “İlk revize ettiğimiz çalışmalardan biridir. 1983 Yılında ilk tadilat yapılmıştı. Geçen hafta Almanya, Danışma Günlerini gerçekleştirmiştik akabinde ise Hollanda Danışma Günleri’ni gerçekleştiriyoruz. Danışma günlerini anlamlı kılan sigortalıların haklarıdır. Burada yapılacak olan çalışmalar, büyük önem taşıyor. Tüm Dünya’da yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle Hollanda’da sigorta haklarında bir kısıtlama gerçekleştiğini biliyoruz. Örneğin Hollanda emeklisi bir Türkiye vatandaşının Türkiye’deki aylıklarının tespit edilmesi de Hollanda için önemli hale geldi. Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu olarak birçok faaliyetlerde bulunduk” şeklinde konuştu. Toplantı sonrasında SGK İl Müdürü Nejat Deniz tarafından Hollanda Sigorta Kurumu (SVB) Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Bert Van Laar ve Yurtdışı sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanı Hasip Çalışkan’a hediye taktim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.