Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2. Samsun İnşaat Fuarı Açıldı

Samsun’da yapı, inşaat malzemeleri, tesisat, ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve teknolojileri alanında faaliyet gösteren firma ve markaların katıldığı ‘2. Samsun İnşaat Fuarı-2016’ açıldı.TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2. Samsun İnşaat Fuarı Açıldı
Samsun’da yapı, inşaat malzemeleri, tesisat, ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve teknolojileri alanında faaliyet gösteren firma ve markaların katıldığı ‘2. Samsun İnşaat Fuarı-2016’ açıldı.
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 83 firma ile 249 markanın yer aldığı fuarın açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Sinop Vali Vekili ve Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile sektör temsilcileri katıldı.
Açılış öncesi konuşan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, “31 Mart - 03 Nisan tarihleri arasında bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Samsun İnşaat Fuarı’nı açıyoruz. 3 ay içerisinde üçüncü fuarımızı açıyoruz. Geçen seneye oranla sergilemede inşaat fuarımızı yüzde 27 oranında büyüttük” dedi.
Ülkelerinin gelişiminin ana ekseninin inşaat oluşturduğunu belirten Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Ülkemiz gelişen, buna bağlı olarak ihtiyaçları artan bir ülke konumundadır. Diğer ülkelerde olduğu gibi gelişimin ana eksenini ise inşaat oluşturmaktadır. Barajlar, enerji üretim tesisleri, yollar, havaalanları, kentsel mekanlar, fabrikalar, hastaneler ve diğer tüm yaşamsal mekanlar ile o mekanları yaşanılır kılacak tüm altyapının ilk adımı inşaatla atılmaktadır. Geleceğe güvenle yürüme kararlılığında olan bir ülke bu yürüyüşüne hiç şüphesiz ki inşaatla başlayacaktır. Sektöre girdi sağlayan ve faaliyetlerini bu sektördeki gelişmelere bağlı olarak devam ettiren diğer sektörlerinde katkısı da dikkate alınan inşaat sektörünün gayri safi milli hasıladaki payının yaklaşık yüzde 30 seviyelerde olduğunu görmekteyiz. İnşaat sektörü kendine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturan konumda olup, bu yaygın etki sektörün ekonominin lokomotifi olma vasfının en temel göstergesidir” diye konuştu.
İNŞAAT DEYİNCE AKLA KARADENİZLİ GELİYOR
İnşaat fuarının şehre büyük katkı sağladığını söyleyerek konuşmasına başlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "İnşaat Fuarı Samsun’da hem iz bırakıyor hem de sektör dinamiklerine ve kente önemli katkı sağlıyor. İnşaat deyince de akla Karadeniz ve Karadeniz insanı geliyor. Türkiye’de inşaat sektöründe olan 100 kişiden neredeyse 90’ı Karadenizli. Çünkü Karadeniz’in o çilekeş insanlarının çoğu geçimini sağlayabilmek için inşaat sektöründe girmiş ve oralarda da büyük başarı göstermişler. Sizin anlayacağınız inşaat sektörünün başarılı büyük iş adamlarının neredeyse yüzde 90’ı Karadenizli. Karadeniz’in göz bebeği olan Samsun’umuzda da böyle bir inşaat fuarının yapılması oldukça önemli idi. Büyük inşaat firmalarını Samsun’daki fuarda buluşturalım ve teşvik edelim istiyoruz. Ben inanıyorum İstanbul’da organize edilen bir fuar kadar Samsun’daki inşaat fuarları da büyük ses getirecek. Bunun için yapmamız gerekenler ne ise hepsini yapacağız. Bugüne kadar inşaat fuarlarında projeciler, restorasyon malzemeleri satıcıları çok fazla ilgi duymuyorlardı ve fuara katılmıyorlardı. Onlar daha ziyade Antalya’daki Yapex Fuarı’na katılmayı kendilerine uygun görüyorlardı. Ben de onu kıskandım. Çekül Vakfı Başkanımız Metin Sözen’e, ‘Antalya’nın böyle bir fuara ihtiyacı yok. Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak benim şehrime bir torpil yapın’ deyince o da bu fuarın aynısının Samsun’da da yapılması için tüm desteği vereceklerini söyledi. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etti” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE, MÜTEAHHİT SIRALAMASINDA DÜNYA İKİNCİSİ
Türkiye’nin müteahhit şirketleri sıralamasında dünyada ikinci sırada olduğunu belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin ise şöyle konuştu: “Samsun fuarlar şehriydi. Ama bir dönem iniş yaşamıştı. Şimdi de fuarlar kentine çok emin adımlarla gidiyor. Burada yapılan kitap fuarında burayı 110 bin kişinin ziyaret ettiğini duyduğumda adeta uçtum. Kitap okumada handikapların olduğu bir ülkeyiz. Bunu bir şekilde aşmamız gerekiyor. İnşaat sektörü bazen 3 bin, 5 bin, bir evde neredeyse 13 bin farklı enstrümanın olduğu bir alandan bahsediyoruz. Tüm dünyada inşaat sektörü diğer finansal ölçümlerinde bir şekilde anahtarı oluyor. Gayrisafi yurt içi hasılaya kıyas olarak kişi başına düşen milli geliri kıyaslıyorlar. Konut satışına bakıyorlar. Ama özellikle dünyada 2008 yılındaki daralmadan sonra konut sektörü en azından bizim ülkemizde olumsuzluğun teğet geçmesine neden oldu. Bir de Türkiye ciddi anlamda müteahhitlik sektöründe başarı elde ediyor. 2013 yılı verilerinde Türkiye, 250 en büyük müteahhit sıralamasında 42 müteahhit ile dünyada ikinci sırada. Birinci sırada da 62 müteahhit şirketi ile Çin yer alıyor.”
Konuşmaların ardından 2. Samsun İnşaat Fuarı’nın açılışı yapıldı. Açılışın ardından Vali Şahin ve beraberindekiler fuarı gezerek yetkililerden bilgi aldılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.