Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19 Mayıs’ta Tatilcilerin En Çok Tercih Edeceği Yerler

’enuygun.com’, 19 Mayıs’ın resmi tatil olmasını fırsat bilenlerin en çok hangi şehirlere uçtuğunu analiz etti. 20 Mayıs için tek gün izin alıp 4 günlük mini bir tatil planı yapanlar, yurt içinde en çok Antalya ve İzmir’i tercih...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
19 Mayıs’ta Tatilcilerin En Çok Tercih Edeceği Yerler
’enuygun.com’, 19 Mayıs’ın resmi tatil olmasını fırsat bilenlerin en çok hangi şehirlere uçtuğunu analiz etti. 20 Mayıs için tek gün izin alıp 4 günlük mini bir tatil planı yapanlar, yurt içinde en çok Antalya ve İzmir’i tercih ederken, yakın coğrafyada bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vizesiz seyahat kapsamında uçak bileti satışlarında artış yaşanan yerlerden biri oldu.
Uçak bileti sitesi ’enuygun.com’, resmi tatil olan 19 Mayıs’ın ardından 20 Mayıs günü için izin alan ve 4 günlük tatil planı yapanların yurt içinde ve yurt dışında en çok hangi şehirleri tercih ettiğini açıkladı. ’enuygun.com’dan uçak bileti alan tatilcilerin yurt içindeki ilk tercihi, yerli ve yabancı turistlerin yaz mevsiminde de favorisi Antalya olurken, Ege’nin incisi İzmir ikinci sırada yer aldı.
Gerçekleştirilen analizin verilerine göre, 19 Mayıs tatili kapsamında yurt dışına gidenler, en çok Berlin’i tercih etti. İkinci sırada Yunanistan’dan Atina yer alırken, onu Fransa’nın başkenti Paris takip etti. Yurt dışı uçuşlarda bilet satışının arttığı diğer dünya şehirleri arasında ise Madrid ve Dubai yer aldı.
’enuygun.com’un Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, “Kışın soğuğundan, yağmurundan bıkanlar için bu 4 günlük tatil iyi bir fırsat olacaktır. Tam da Mayıs ayında gidilecek yerlere göz atıp seyahat planlarına şimdiden başlayabilirsiniz” dedi.
“SON DAKİKA TATİL PLANI İÇİN TERCİH EDİLEBİLECEK EN İYİ SEÇENEKLER”
Mayıs ayında denize girebileceğiniz en güzel yerlerden birinin Kıbrıs olduğunu belirten Hacıbayramoğlu, “Nasılsa pasaport ve vize derdi yok. Üstelik Kıbrıs otelleri Mayıs ayında o kadar pahalı olmuyor. Girne, limanıyla, tarihi eserleriyle tercih edilebilir. Üstelik sağda direksiyonu olan otomobil kullanmakta zorlanmayacaksanız, araba kiralayarak Güzelyurt’tan Bafra’ya kadar bütün adayı da gezebilirsiniz” dedi.
Son yıllarda hızla modernleşen İç Anadolu’nun en turistik şehirlerinden Eskişehir’i gezmek için en güzel zamanın Mayıs ayı olduğunu vurgulayan Hacıbayramoğlu, “Eskişehir’de Sazova Parkı, Balmumu Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Odunpazarı, Kentpark gibi gezecek çok yer var. Aynı zamanda şehrin içinden geçen Porsuk Çayı’nı Venedik’deki gibi gondollarla gezebilirsiniz. Ağız tadınıza da uygun lezzetler bulabileceğiniz Eskişehir gezisi için Mayıs ayı en uygun zaman” ifadelerini kullandı.
İstanbul, Ankara, Bursa gibi şehirlerde oturanların uzun yolculuk yapmadan da gidebilecekleri yakın yerlerden İznik’in de iyi bir tercih olacağını belirten Hacıbayramoğlu, “İznik Gölü etrafında yürüyüş yapabilir, gölün çevresindeki doğal güzellikleri yerinde seyredebilirsiniz. Burayı ziyaret ederseniz, Bizans ve Osmanlı eserlerini görmeden dönmeyin” dedi.
Mayıs ayında yurt dışı gezisi yapmak isteyenler için de Barselona’yı öneren Hacıbayramoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Gaudi’nin muhteşem eserlerini yerinde görmek, lezzetli İspanyol tapaslarını tatmak için Barselona iyi bir seçenek. Üstelik henüz çok sıcak olmadan gezmek için çok uygun bir zaman”.
19 Mayıs tatilinde vizesiz yurt dışında bir yerlere kaçmak isteyenler için de Belgrad’ın iyi bir seçenek olacağını belirten Hacıbayramoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Belgrad için de gidiş dönüş yaklaşık 700 TL’ye uçak bileti var. Ancak Belgrad ucuz bir şehir, yeme içmeye ve eğlenmeye çok para harcamazsınız. Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği, Osmanlı dönemi eserlerinin bulunduğu Kalemegdan, kafelerin ve mağazaların yer aldığı Knez Mihailova Caddesi, Aziz Sava Katedrali, ünlü mucit Nikola Tesla’nın evi gibi yerler gezilebilir”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.