Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1,5 milyon kişinin tatil yapıp, 500 milyon TL harcaması bekleniyor

İyi hizmet, mutlu müşteri sloganıyla 12 yıldır hizmet veren Nüanstur'un Genel Müdürü Güngör Kabak, 5 gün olan Kurban Bayramı tatilinde Türkiye'ye yakın ve vizesiz yerlere gidilmesinin doğru tercih olduğunu söyledi. Söz konusu tatil boyunca...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1,5 milyon kişinin tatil yapıp, 500 milyon TL harcaması bekleniyor
İyi hizmet, mutlu müşteri sloganıyla 12 yıldır hizmet veren Nüanstur'un Genel Müdürü Güngör Kabak, 5 gün olan Kurban Bayramı tatilinde Türkiye'ye yakın ve vizesiz yerlere gidilmesinin doğru tercih olduğunu söyledi. Söz konusu tatil boyunca 1,5 milyon kişinin seyahat edeceğini tahmin ettiklerini aktaran Kabak, "Tatil sürecinde cebimizden 500 milyon lira civarında bir rakamın çıkmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Kurban bayramı tatil süresinin belli olmasından sonra, tatil planlarına başlayan misafirleri için tavsiyelerde bulunan Güngör Kabak, özellikle uçuş mesafesi ve vize konusunda problem yaşanmayan destinasyonların seçiminin doğru tercih olduğunu söyledi. Kabak, uzak destinasyonların tercih edilmemesi gerektiğini belirterek, "Bu bayramda tatil süresi 5 gün olacağı için uzak destinasyonlara yönelmek yerine 4 saatlik uçuş çanağı içinde kalan yerler daha cazip. Misafirlerimiz için özellikle Bosna başta olmak üzere, vize sorunu olmayan çok sayıda ülke barındırması nedeniyle Balkanlar her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Afrika’nın büyüleyici ülkeleri arasında yer alan Fas’ta yine vizesiz yolculuk nedeniyle ön plana çıkmaya başladı." dedi.

"ÇOCUKLU AİLELERİN TERCİHİ PARİS"

Çocuklu ailelerin favorisinin Paris olduğunu aktaran Kabak, "Disnayland’ın bu konuda çok etkili olduğunu söylemek mümkün. Aileler çocukları ekseninde bir tatil planladıklarında Paris cezbedici hal alıyor. Bu yüzden vize istenen destinasyonlar için şimdiden başvuruda bulunmak gerektiğini hatırlatmak isterim. Aksi takdirde elçiliklerde yaşanılacak yoğunluk nedeniyle tatil önceci stresli günler geçirilmesi oldukça yüksek bir ihtimal. Yurt içinde ise elbette GAP turları ilk planda tercih ediliyor. Bu turları Karadeniz ve Konya’nın takip ettiğini söyleyebiliriz. Otel tercih edenler arasında termal otellere ilginin arttığını görüyoruz. Antalya, Ege ve KKTC’de kurulu tesisler ise her sene olduğu gibi bu senede revaçta." şeklinde konuştu.

"TATİLCİLERİN SAYISI 1,5 MİLYONU AŞAR"

Kurban Bayramı'nda da Ramazan Bayramı'yla benzer rakamda insanın yurt içi ve yurt dışı tatile gitmesini beklediklerini belirten Kabak, tatile çıkacakların 500 bin civarında olmasını tahmin ettiklerini söyledi. Kabak, bu sayının rezervasyonsuz hareket eden münferit tatilcilerle birlikte 1,5 milyonu aşabileceğini söyleyerek, "Yurt dışı rezervasyonları 200 bin sınırına gelmiş durumda. Yurt içi tatil tercihi yapanlar ise 300 bin civarında. Tahminimce bayrama birkaç gün kala rezervasyonlar tamamen dolmuş olacaktır." dedi. Yurt içinde tatile çıkan 300 bin kişinin 250 milyon lira, yurt dışında tatil yapacak 200 bin kişinin ise yine 250 milyon lira civarında bir harcama yapmasını beklediklerini söyleyen Nüanstur Genel Müdürü Güngör Kabak, "Tatil sürecinde cebimizden 500 milyon lira civarında bir rakamın çıkmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Bayram döneminde uygulanan fiyatlar hakkında da bilgi veren Güngör Kabak, "5 gün için 5 yıldızlı Güney otellerinde konaklama, ortalama bin 500 liradan başlarken Kıbrıs’taki oteller bin 200- bin 800 lira aralığında. Bu rakam 4 yıldızlı otellerde 800 liraya kadar düşebiliyor. Vatandaşın yurt dışına ilgisi de aslında rakam kıyaslamaktan ileri geliyor. Nüanstur olarak bizim düzenlediğimiz 8 ülke kapsayan her şey dahil Büyük Balkan Turumuz 500 Euro civarında. Yine aynı şekilde bilet dahil Fas turumuz 699 Euro. Biz kaliteyi doğru fiyatlarla vermeyi çok önemsiyoruz bu yüzden tatil satın alırken tercihlere çok dikkat edilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.