Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore'den alım heyeti Türkiye'ye geliyor

Güney Kore'nin gıda ve ev eşyası ürünleri konusunda ileri gelen firmalarında oluşan bir alım heyeti Türkiye'ye geliyor. Yetkililer, iki ülke arasında imzalanan serbest ticaret anlaşması ile bu tür git-gellerin daha da artacağına dikkat...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2013 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2013 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kore'nin gıda ve ev eşyası ürünleri konusunda ileri gelen firmalarında oluşan bir alım heyeti Türkiye'ye geliyor. Yetkililer, iki ülke arasında imzalanan serbest ticaret anlaşması ile bu tür git-gellerin daha da artacağına dikkat çekiyor.

Güney Kore Ticaret Birliği'nin organize ettiği bir alım heyeti Türkiye'ye gidiyor. Başkent Seul'den yola çıkan heyette 12 farklı firmadan temsilciler bulunuyor. Güney Kore'nin önde gelen E-mart ve CJ Gıda gibi şirketlerinin temsilcilerinin bulunduğu grupta daha çok gıda, ev ürünleri, deri ve mobilya sektöründe isim yapmış firmaların yetkilileri bulunuyor.

Cihan Haber Ajansı'na mülakat veren Güney Kore Ticaret Birliği Dış Ticaret Bürosu Şefi Jang Ho-keun, Türkiye gezisinin arka planı ile ilgili bilgi verdi. Türkiye ile Güney Kore arasındaki ticaret açığına dikkat çeken Jang, Türkiye tarafından sık sık söz konusu ticaret dengesizliğini kapatılması yönünde isteklerde bulunuluyordu. Şimdiye kadar sadece ABD ile Çin'e alım heyeti gönderdiklerine dikkat çeken Koreli yetkili, bu gezinin aslında sembolik bir mana ifade etmesine rağmen, başarılı geçeceği konusunda ümitli olduklarını ifade etti.

Güney Kore'nin en yaygın gross marketler zincirlerinden E-mart da ev malzemeleri ve gıda sektöründe Türkiye'nin mallarını merak edip, söz konusu alım heyetine katılanlar arasında. Senelik 12 milyar dolar cirosu olan E-mart halı hazırda Türkiye'den ayçiçeği yağı ve makarna alıyor.

Ülke genelinde 155 tane şubesi E-mart'ın Yurtdışı Gıda Alım Satış Sorumlusu Woo Ji-soo, iki ülke arasında imzalanan serbest ticaret anlaşması ile Türkiye'yş gündeme aldıklarını söyledi. Özellikle çay ve kahve sektöründe vergilerin bir anda ineceğine dikkat çeken Woo, bu gezi ile beraber özellikle Türkiye'nin kahvelerini raflarında yer vermeye çalışacaklarını söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Kore Türkiye İşadamları Derneği (KOTUBA) Genel Sekreteri Fatih Salmanoğlu söz konusu gezi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

İki ülke arasındaki ticari açığa işaret eden KOTUBA Genel Sekreteri, dernek faaliyetleri çerçevesinde yaptıkları programlarda sık sık bu dengesizliği gidermeye yönelik çalışmalarda bulunduklarını aktardı. "İki ülke arasındaki ticari dengesizliğin dengeli bir hale getirilmesine yönelik anlamlı bir gezi." ifadelerini kullanan Salmanoğlu, "Bir biri ile bu kadar yakın olan iki ülke halkının ticari manada yeteri kadar ilişki içinde olmadığını düşünüyoruz. Özellikle bu tür geziler sayesinde, söz konusu ticari açığın Türkiye lehine düzeleceğini ön görüyoruz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.