Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10. Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı açıldı

10. Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, 100’ün üzerinde firmanın katılımıyla Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı.TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi,...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
10. Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, 100’ün üzerinde firmanın katılımıyla Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı.
TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası, Adana Mobilya Sanayicileri İş adamları Derneği, Akdeniz İhracatçılar Birliği ve Çukurova Fuarcılık A.Ş. destekleriyle hazırlanan 10. Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyarete açtı.
Fuarın açılış konuşmasını yapan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, 100’ü aşkın firmanın katıldığı fuarda klasik mobilya ile birlikte ev mobilyaları, yemek odaları, yatak odaları, oturma grupları, modüler mobilyalar, mutfak mobilyaları, bebe, çocuk, genç odaları, çekyat, kanepe ve sehpa takımlarının sergileneceğini söyledi. Alagöz, Hindistan, Lübnan, Dubai, İsrail, Irak, İran, Filistin, Tunus, Oman, Ürdün, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden getirilen 200 kişilik yabancı iş adamı heyetinin Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nda ağırlayacaklarını belirtti.
Adana Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı ise sektörde en büyük sorunun tanıtım ve iş yerlerinin yetersiz olduğunu anlattı. Avcı, bazı mobilyacıların mahalle arasında faaliyet göstermesinin üzücü olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü ya da TOKİ tarafından mobilyacıların kümelenmesini sağlayacak siteler yapılmasını önerdi.
Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan da mobilya konusunda isim yapmış İtalya’nın 2014 yılında 20 milyar dolar ihracat yaparken, Türkiye’nin 2 milyar dolar tutarında kaldığından yakınarak, “İddia ediyoruz, önümüzü açın; 5-10 sene sonra 15 milyar dolar ihracat yapalım” diye konuştu.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek ise Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün 300-400 dönümlük bir alanda mobilya showroom’u yapma projesinden bahsetti. Akyürek, bu konuda çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş da hükümetin ekonomik politikasında yürüttüğü çalışmaların her alanda olduğu gibi mobilya sektöründe de olumlu yansımaları olduğunu kaydederek, “Komşu ülkelerdeki krizlere, iç karışıklıklara rağmen ihracattaki başarımız sürüyor. 2003 yılından bu yana ihracatını 10 kata yakın artıran ülkemizde, sektörün yükselişi devam ediyor. Bu, bizler için gurur verici bir tablodur” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından katılımcılar fuarı gezdi. Fuarın açılışına Vali Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra sivil toplum kuruluşu ile oda temsilcileri ve kent protokolü katıldı.
10. Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, 25-29 Ekim tarihleri arasında 10:00 - 21:00, 30 Ekim günü ise 10:00 - 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.