Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitimdeki aksaklıklar

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2018 00:02

2018-2019 eğitim öğretim yılı, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü yine her yıl olduğu gibi, daha okulun başladığı ilk gün şikayetler ile sorunlu başladı.

ilköğretim 2.sınıfa başlayan bir öğrencinin  veli’sinden aldığım şikayeti sizlerle paylaşmak istedim.

Eğitimin başladığı ilk gün veliden  60 TL yardımcı kitap parası 60 TL okul ilk dönem aidatı istenmiş.Durumu olan veliler veriyor ve durumu iyi olmayan ve okulda birden fazla çocuğu okumakta olan veliler bu ödemeleri yapamıyor zor durumda kalıyor  bu istenen ödemeyi yapmayanlara öğretmen ve okul idaresi tarafından baskı yapılıyor diyor.

Benim anlayamadığım konu,M.E.B kitapları okulun ilk günü henüz dağıtılmamış olmasına rağmen Bu kitaplar ne zaman açıldı incelendi de yetersiz olduğu kanaatine varıldı ve ek yardımcı kitap istenmekte,

Sanırım bu uygulama proğram henüz okullar açılmadan okul idaresi ve öğretmenler tarafından planlanıyor  bu yanlışa Milli eğitim bakanımız,müfettişlerini görevlendirerek şikayet söz konusu olan okullarda inceleme yaparak okul idaresi hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması.

Milli eğitim bakanlığının yayınladığı ilgili mevzuat’tada belirtildiği gibi ülkemizde uygulanan zorunlu  eğitim;   4 yıl süreli İlkokul, 4 yıl süreli Ortaokul ve 4 yıl süreli Lise eğitimi olmak üzere toplam 12 yıllık zorunlu eğitim öğretim  dönemi  süresince  eğitimin Anayasanın 42.maddesinde, “İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve Devlet okullarında parasızdır. ” ibaresi geçmektedir.

okul aidatı ve yardımcı ek kitapların velilere baskı yapılarak dayatılarak alınmamasını, okul aidatını veli isterse gönüllü bağış olarak yapabileceğini  ve  ek yardımcı ders  kitaplarınında  tavsiye niteliğinde velilere  hiçbir zorlama ve baskı yapmadan önerilmesini maddede belirtilmiştir.

Ayrıca bu konuda kanun, yönetmelik ve genelge hükümlerine aykırı şekilde işlem yapan okul yöneticileri hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı belirtiliyor.

Ayrıca ilköğretim çağında gelişmekte olan çocuklarımızın çantalarındaki mevcut kitaplarının yanına birde bu yardımcı kitapları verdiğimizde çanta ağırlığını öğrecilerin taşımakta zorlandığını belirtmek isterim.

Bu önemli konu hakkında yalnızca bir veliden aldığımız şikayet değil tabiikide tüm yurttaki bir çok okulda yıllardan beri uygulanıyor ve velilerden sürekli bu ve buna benzer şikayetler alıyoruz. M.E.B. verdiği kitabı beğenmemek ne haddimize. Öğretmenin görevi kitaplardaki konuları, genişletmek, araştırmak,sorular testler ve  alıştırmalar hazırlamaktır.

Tüm velilerimizi bu ve buna benzer konularda duyarlı olmalarını ve  şikayetlerini M.E.B ait olan Mebim  4440632 nolu İletişim hattını 7/24 aramalarını

arandığında  yardımcı olunarak gerekli şikayetlerin alındığını hatırlatmak istiyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.