Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitimde fırsat eşitliği

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2019 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2019 00:05

Ülkemizdeki mahalli seçimlere odaklanmış tam gaz giderken, kamu hizmetlerinde bazı aksayan yönleri de görmezden gelmiyoruz ama sayfalarımızda fazla yer veremiyoruz.

Nedeni, okurlarımız sürekli olarak seçimle ilgili kulisleri, gelişmeleri, hangi siyasi partinin hangi şekilde hesap kitap yaptığı ile ilgileniyor. Seçimlerde, başarılı olabilme adına nelerin yapılacağına kafa yoran okurlarımızın istemleri nedeniyle bazen, Bursa için bazen ülkemiz için çok önemli olan konuları gündeme getiremiyoruz.

Biraz sabır.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü “Eğitimde keyfe kederlik iddiası “ başlığı ile köşeme taşıdığım bir sorun vardı. Osmangazi ilçemize bağlı Doburca Okulundaki özürlü çocuklar, özellikle de otizmli çocuklar için oluşturulan özel sınıfta okuyan öğrencilerin velileri ile okul idaresi arasındaki bazı fikir ayrılıklarından söz etmiştim. Hatta bu fikir ayrılığı nedeniyle öğrenci velilerinin çözümü adliyede aradığından söz etmiştim. Bu konunun, veliler ile okul idaresi veya milli eğitim görevlileriyle veliler arasında konuşulup, çözüme kavuşturulacak bir meselenin adli vaka haline getirilmesinden duyduğum üzüntüyü dile getirmiş ve siz değerli okurlarımla paylaşmıştım.

Konuyla ilgili epey tepkiler geldi. Özellikle, çocuklarında otizm hastalığı olan aileler, böyle bir sıkıntıyı dile getirdiğim için bana teşekkür ettiler.

Yine, siyasi boyuttan tepkiler geldi. Kamu görevlilerinden herhangi bir aksama olup olmadığı konusunda gerekli incelemeleri başlatacaklarını söylediler.

Bu esnada, Osmangazi Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer arayıp, konuyla ilgili bilgiler verdi.

Doburca Okulundaki otizmli öğrenci velilerinin servis şirketi ile ilgili olarak yaptıkları şikayetleri değerlendirdiklerini ve servislere 5 günlük ücret ödememe cezası verdiklerini ifade etti.

Sonrasında, okulda eğitim gören öğrenci velilerinden bazılarının CİMER, Cumhurbaşkanlığı iletişim Merkezine yazı yazıp, yapılan eğitim ve öğretimle ilgili teşekkür mesajlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Sonrasında, Etibank semtimizdeki Uludağ Okulu’nda çok yakın zamanda açılacak olan Özürlüler Okulu konusunda bilgiler verdi.

Ülkemizdeki özürlü çocukların eğitim eşitliği ve eğitim fırsatlarından faydalanması için kamu yönetimi ve Milli Eğitim olarak kendilerinin öncelikli eğitim sistemine geçtiklerini hatırlatarak, “biz bu sorunları aşıyoruz” dedi.

Gürhan Çokgezer müdürüme, konuya duyarlı yaklaşımı ve sorunların çözümü noktasında, uzlaşma ile sıkıntıların aşılacağını beyan etmesi nedeniyle teşekkür ederim.

Bugün, belki birkaç kişinin derdi ve sıkıntısı olabilir. Yarın ise, bizim de ailemizde bugün belki de gözlerden ırak olmasını istediğimiz, görmezden geldiğimiz çocuklar olabilir. İnsanların başına ne zaman ne gibi felaketlerin geleceğini kimse bilemez. Bilmesi de mümkün değil.

Bu yüzden, toplumdaki her bireyin, herkesin özellikle devlet eliyle yürütülen eğitim hakkından faydalanması gerekiyor.

Bu konuda, engel olanların, engel olmak isteyenlerin veya olayları yokuşa sürenlerin karşısında güçlü bir kamuoyu ve duyarlı kamu görevlileri, Milli Eğitim görevlileri olduğu sürece, azınlıkla kalacaklarını umuyorum.

Milli Eğitim, özellikle kamu adına yapılan okullar kimsenin tekelinde değildir. O okulların gelmişine, geçmişine bir bakalım. Açıldığı günden bu yana, belki de binlerce insana eğitim kapısı olmuş, topluma kazandırılmasında basamak görevi üstlenmiş kurumlardır buraları. Belki de o okulun yöneticileri, dün başka idi, bugün başkaları olabilir.

Önemli olan, verilen görevleri layıkıyla yerine getirmek. Haklı veya haksız, okulla ilgili, eğitim sistemi ile ilgili şikayetleri, dertleri, sıkıntıları dinleyip çözüme kavuşturmak onların birinci görevleridir. Eğitimin temelinde de zaten bunlar vardır. Önce insan düşüncesiyle hareket edersek, insanların memnun olmadıkları bir toplumda yaşamak, yönetici olmak, başkan olmak kimseye kazandırmaz. Gün gelir, bu sefahat biter.

Ben, özürlü çocukların eğitimi konusunda halkımıza aydınlatıcı bilgiler veren, aileler ile velilerin ise duyarlılıklarına saygı gösteren, dikkat eden Osmangazi Milli Eğitim Müdürü  Gürhan Çokgezer’i, gösterdiği hassasiyet nedeniyle kutluyorum.

İnşallah bu tür olaylar bir daha yaşanmaz. Yaşanmamalı. Tekrar ediyorum, eğitim sorunlarının çözümleneceği mercih ve makam adliye değil, okuldur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.