Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zile’de Hoca Ahmet Yesevi’yi Anma Konferansı

Zile Kaymakamlığı tarafından, "UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevi Yılı" dolayısıyla konferans düzenlendi. Zile Saray sinema salonundaki konferansa, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Musa Yıldız konuşmacı olarak katıldı.Konferansa...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zile Kaymakamlığı tarafından, "UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevi Yılı" dolayısıyla konferans düzenlendi. Zile Saray sinema salonundaki konferansa, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Musa Yıldız konuşmacı olarak katıldı.
Konferansa Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Ahmet Yesevi Üniversitesi TÜRTEP Başkanı Halil İbrahim Bülbül, Ak Parti İl Başkanı Metin Polat, Ak Parti İlçe Başkanı Muhammet Akif Seçkin, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, “Asrısaadet insanlarının ışığını bize yansıtan Hoca Ahmet Yesevi’yi çok iyi anlamamız gerekiyor. Hocam Ahmet Yesevi’nin yaktığı Türk İslam ateşini aziz milletimiz hiç söndürmedi. 850 yıl sonra dualarımızla, bize verdiği manevi enerjiyi daha iyi anlayacağız” dedi.
Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş de yaptığı konuşmasında; “Ahmed Yesevi’nin vefatının 850. yıldönümü dolayısıyla Ahmed Yesevi Üniversitesi ve hükümetimizin gayretleri sonucu UNESCO tarafından bu yıl Ahmet Yesevi yılı ilan edildi. Ahmet Yeseviye bağlı 400 yakın gönül eri Tokat’ta yaşamış Tokat’ta ilim irfan dağıtmıştır. 40 gönül eri de Zile’de yaşamıştır. Bizler sadece 75 milyonluk coğrafyadan sorumlu değiliz 1.5 milyar İslam coğrafyası Türk toplumundan Anadolu coğrafyasından tekrar lokomotif olmasını, tekrar dünyaya ilim irfan dağıtmasını bekliyor” ifadelerini kullandı.
Musa Yıldız da konuşmasında Hoca Ahmed Yesevi’nin hayatını, ders aldığı hocalarını ve kısaca nasıl bir yaşam sürdüğünü anlattı. Hoca Ahmed Yesevi Hazretlerinin yetiştirdiği 99 bin talebe ile Türk Dünyası üzerindeki tesiri hakkında bilgi verdi.
Konferansın sonunda Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ve Belediye Başkanı Lütfi Vidinel günün anısına Prof. Dr. Musa Yıldız plaket takdim ederken Prof. Dr. Musa Yıldız’da Ahmet Yesevi Üniversitesi Yayınlarından ‘Divan-ı Hikmet’ kitabını hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.