Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zihinsel Engelli Öğrencilerin Karne Sevinci

İstanbul’da yaklaşık 2 milyon 323 bin 628 öğrenci ile birlikte zihinsel engelli çocuklar da karnelerine kavuştu. Fatih’teki bir okulda eğitim gören 130 engelli öğrenci karne sevinci yaşadı.Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci karne sevinci...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da yaklaşık 2 milyon 323 bin 628 öğrenci ile birlikte zihinsel engelli çocuklar da karnelerine kavuştu. Fatih’teki bir okulda eğitim gören 130 engelli öğrenci karne sevinci yaşadı.
Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci karne sevinci yaşarken, 18 sınıflı Mevlanakapı Eğitim Uygulama Okulunda ve İş Eğitim Merkezi’nde öğrenim gören 130 engelli öğrenci de karne sevinci yaşadı. Okulda devam eden orta ve ağır derece de zihinsel engelli öğrenciler, 2015-2016 yılı eğitim-öğretim dönemimin son gününde karnelerine kavuştu. Törenle öğretmenlerinden karnelerini alan öğrenciler, sevinçlerini doyasıya yaşadılar.
Zaman zaman duygusal anların yaşandığı karne gününde konuşan Mevlanakapı Eğitim Uygulama Okulunda ve İş Eğiteğitim Merkezi Müdürü Refik Esin, akademik eğitimin yanı sıra sosyalleştirdikleri öğrencilere iyi tatil mesajları verdi.
Karne töreninde İHA’nın sorularını yanıtlayan Esin, “Bizim 130 civarında özel çocuğumuz var. Biz pek ‘engelli çocuk’ demeyi uygun görmüyoruz. Gerçekte özel çocuklar. Bugün iki sınıfımı mezun ettim. Bir sınıfım da 8’den 9’a geçti. Çocuklarım bugün çok mutlu. Karne aldıkları için. Tatile bile gitmek istemiyorlar. Okulu ve öğretmenlerini çok seviyorlar. Okul ortamını çok seviyorlar. Bu okul onların ikinci evi aslında. Burada sadece eğitim almıyorlar aynı zamanda burada sosyalleşiyorlar. Onların topluma uymalarını sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Onları okul dışı etkinliklere götürüyoruz. Aynı zamanda toplumun bu çocukları tanımasını ve farkına varmasını sağlıyoruz. Dolayısı ile hem veliler hem de öğrenciler okulu çok seviyorlar” şeklinde konuştu.
Özel eğitim okullarında aile ortamı sağladıklarını belirten Refik Esin şunları söyledi: “Hem veli hem öğrenci hem de öğretmen için sıcak bir aile ortamı var.Dolayısıyla kenetleniyoruz çok şey paylaşıyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ayrıldığında hem onlar hem biz üzülüyoruz.”
Eğitim döneminin ardından tatile çıkacak öğrencilerin velilerden isteklerini sıralayan Mevlanakapı Eğitim Uygulama Okulunda ve İş Eğiteğitim Merkezi Müdürü Refik Esin, “Biz onları eğitiyoruz. Akademik eğitimin yanında onları sosyalleştiriyoruz. Ben velilerimden şunu istin yazın da tatilde devam etmesini bekliyorum. Biz bir noktaya getiriyoruz, ama öğrendiklerini pratiğe dökmeleri için velilerin bu çocukları hayatın içinde tutmalarını, tatilde dışarı çıkarmalarını, parka götürmelerini tavsiye ediyoruz” diye görüş belirtti.
Bugün yurt çapında 62 bin okulda eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci karne sevinci yaşıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.