Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yurt dışından Türkiye’ye yatay geçiş yapacak öğrencilere ‘Yaz Okulu Burs Desteği’

YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU’NUN (YÖK) ALDIĞI KARARLA YATAY GEÇİŞ KONTEJYANLARI ARTTIRIYOR, SINIRLANDIRMALAR KALDIRILIYOR, ÖĞRENCİLER İÇİN ‘YAZ OKULU BURS DESTEĞİ’ HAYATA GEÇİRİLİYOR.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2020 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2020 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yurt dışından Türkiye’ye yatay geçiş yapacak öğrencilere ‘Yaz Okulu Burs Desteği’

Pandemi dolayısıyla yurt dışında eğitim gören öğrencilere yönelik Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) aldığı kararla yatay geçiş kontenjanları arttırılarak, sınırlandırmalar kaldırılırken, öğrenciler için ‘Yaz Okulu Burs Desteği’ de hayata geçiriliyor.

Yurt dışında eğitimlerini sürdüren öğrencilerin pandemi sonrası öğrenimlerini Türkiye’de sürdürmek istemesi üzerine YÖK harekete geçti. Öğrenciler bu süreçte, sağlık endişeleri nedeniyle okuduğu üniversiteye dönemezken, bulunduğu ülkedeki salgına ilişkin riskler de eğitime ara vermelerine neden oluyor. Tüm bu koşullar nedeniyle YÖK’ün yapmış olduğu düzenlemeler çerçevesinde yurt dışı kontenjanlar arttırıldı ve bir takım sınırlandırılmalar kaldırıldı. Bu süreçte yatay geçiş şartları kapsamında eğitime Türkiye’de devam etmek isteyen öğrencilere, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından çeşitli oranlarda ‘Yaz Okulu Burs desteği’ de sağlanacak. Yaz okulunun yanı sıra, kabul aldığı ülkeye gidemeyen ya da sağlık endişeleri gerekçesiyle dönmek istemeyen öğrenciler, normal eğitim öğretim dönemi içerisinde eğitimlerini üniversiteden almaya devam edebilecek. ‘Öğrenci merkezli’ hazırlanan programın detayları ise şu şekilde olacak.

Alınan dersler kendi üniversitelerinde de geçerli olacak

Pandemi sürecinde öğrencilerin mağdur olmaması adına YÖK’ün atmış olduğu adımlara bir yenilik daha ekleyen Bahçeşehir Üniversitesi, eğitimlerine Türkiye’de devam etmek isteyen ve sağlık endişesi duyan tüm öğrencilere kapılarını açıyor. Öğrencilerin hem gerekli eğitimleri almasını hem de pandemi sürecini sorunsuz atlamasına katkısı olacak ‘Yaz Okulu Burs Desteği’ öğrencinin yatay geçiş öncesinde kredi almasını da sağlıyor. Yaz okulunun ardından yatay geçiş yapmak istemeyen öğrencilerin, yaz okulunda almış oldukları dersler kendi üniversitelerinde de geçerli olabilecek.

Dönmek istemeyen öğrenciler, eğitime devam edebilecek

Küresel salgın nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz dönemiyle sınırlı olan YÖK kararı, birinci sınıf ve son sınıf da dahil bütün sınıflara yatay geçiş başvurusunu kapsıyor. Okudukları sınıf ne olursa olsun eğitimlerine Türkiye’de devam etmek isteyen öğrenciler için Bahçeşehir Üniversitesi tarafından çeşitli oranlardaki burs desteği sağlanacak. Yaz okulu sonrası, okuduğu ülkeye dönmek istemeyen veya kabul aldığı ülkede eğitimine başlayamayan öğrenciler, normal dönemde de Bahçeşehir Üniversitesi’nde eğitimlerine devam edebilecek. Pandemi süresince misafir öğrenci olarak eğitimlerine devam edecek öğrenci bu sayede, dönem kaybı yaşamayarak, derslerinden geri kalmayacak.

Öte yandan, detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak isteyen öğrenciler https://aday.bau.edu.tr/yatay-gecis-basvuru linkini kullanabilirler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.