Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat POMEM’de polis adayları mezuniyete hazırlanıyor

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) 5 buçuk aylık zorlu eğitim sürecine tabi tutulan ve mesleğe en iyi şekilde hazırlanan 950 polis adayı mezuniyet için gün sayıyor.11 Temmuz 2017 tarihinde 20’nci dönem polis meslek eğitim dönemine...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat POMEM’de polis adayları mezuniyete hazırlanıyor

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) 5 buçuk aylık zorlu eğitim sürecine tabi tutulan ve mesleğe en iyi şekilde hazırlanan 950 polis adayı mezuniyet için gün sayıyor.

11 Temmuz 2017 tarihinde 20’nci dönem polis meslek eğitim dönemine başlayan Yozgat POMEM, 950 polis adayını mezun etmeye hazırlanıyor. 13 Aralık Çarşamba günü 20’nci eğitim döneminin düzenlenecek mezuniyet töreniyle sona ereceğini açıklayan Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu, emniyet teşkilatına taze kanların katılacağını söyledi.

Emniyet teşkilatına polis memuru yetiştiren POMEM’de polis adaylarının zorlu eğitimlerden geçtiğini söyleyen Kütükoğlu,"Öğrencilerimizin hepsi Türkiye’nin çeşitli illerinden ve kaliteli üniversitelerinden geliyor. Onlara burada polislik ve halkla ilişkiler, psikoloji gibi teorik dersler vererek polislik mesleğinin inceliklerini anlatıyoruz. Polis adayları bazı zamanlar da ise tiyatro, resim, müzik gibi sosyal faaliyetlerle de uğraşarak kendilerini geliştiriyorlar" dedi.

Polis adaylarına teorik derslerin yanı sıra uygulamalı derslerde verdiklerini hatırlatan Kütükoğlu,"Polis adaylarına, spor başta olmak üzere hızlı silah çekme ve atış, silah tutma teknikleri ile toplumsal olaylara müdahale ve suçlu yakalama teknikleri konularında teorik eğitimler veriyoruz. Ayrıca geçmiş dönemlerde bir öğrencimiz eğitim süresi boyunca 100-200 adet mermi atarken şimdi bir öğrencimiz eğitmenleri nezaretinde 800’e yakın mermi ile atış talimi yapıyor" diye konuştu.

450 kadın polis adayının bulunduğu 20’nci eğitim dönemi 13 Aralık Çarşamba günü düzenlenecek mezuniyet töreniyle sona erecek ve Yozgat’tan 950 polis memuru emniyet teşkilatına katılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.