Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YÖK Jeoloji, Jeofizik Ve Maden Mühendisliği Programları Değerlendirme Toplantısı

Yer Bilimleri Programlarından Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Maden Mühendisliği Programları Değerlendirme Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı M. A. Yekta Saraç’ın katılımıyla gerçekleşti.Yer bilimleri programlarından...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yer Bilimleri Programlarından Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Maden Mühendisliği Programları Değerlendirme Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı M. A. Yekta Saraç’ın katılımıyla gerçekleşti.
Yer bilimleri programlarından jeoloji mühendisliği, jeofizik mühendisliği ve maden mühendisliği eğitiminin bütün yönlerinin görüşülmesi amacıyla ilgili programların bölüm başkanları ve fakülte dekanlarının katılımıyla YÖK Konferans Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal da katıldı. YÖK Başkanı Saraç’ın açılış konuşmasının ardından toplantı YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal’ın moderatörlüğünde devam etti.
Toplantıda jeoloji mühendisliği, jeofizik mühendisliği ve maden mühendisliği eğitimi ile ilgili olarak özellikle kontenjan, kalite, istihdam ve bu sorunların çözümlerine dair öneriler tartışılırken, sorunların çözümü için ilgili alanlardaki dekan ve/veya bölüm başkanlarından oluşan "Yer Bilimleri Eğitimi Değerlendirme Komisyonu" oluşturulmasına ve bu komisyonun 2 aylık bir çalışma sonrasında bir rapor hazırlayarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na sunmasına karar verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.