Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılın yazarından öğretmen ve öğrencilere seminer

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve Yeşilay Kulübünün ortaklaşa düzenlediği Gençlik, Bağımlılık ve Motivasyon konulu konferansa katılan Yazar Halit Ertuğrul başarıya ulaşmanın yollarını anlattı.Osmanbey Yerleşkesi...

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve Yeşilay Kulübünün ortaklaşa düzenlediği Gençlik, Bağımlılık ve Motivasyon konulu konferansa katılan Yazar Halit Ertuğrul başarıya ulaşmanın yollarını anlattı.
Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Amfisinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, "Hocamız gençleri iman hakikatlarıyla buluşturuyor. Kitaplarını okuyanların hidayete gelmesi bizleri mutlu ediyor. Saf ve temiz üslubu mücadeleci kişiliği gönülleri hakikatle buluşturuyor. Kendisi aynı zamanda Güneydoğulu bir hemşehrimiz. hocamız kendisiyle gurur duyduğumuz Adıyamanlı kardeş şehrimizden. Bu bağlamda ayriyeten hocamızla gurur duyuyoruz. 15 yılda beş bini aşkın konferans vermiş, bu gerçekten çok etkileyici bir tablo" dedi.
Bu tür etkinliklerin her zaman destekçisi olacaklarını belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın "Salonumuzun dolu olması hocamıza önem verdiğimizin göstergesidir. Hocamız için öğrencilerimiz bu konferans salonunu doldurmuşlardır. Bu organizasyonu yapanlara ve bilhassa öğrenci kulübümüze teşekkür ediyorum. Diğer öğrenci arkadaşlarımızın ve kulüplerinin destekçisi olduğumuzu belirtmek istiyorum. Halit hocamızın da üniversitemize teşriflerinden dolayı mutlu olduk" şeklinde konuştu.
"Hiçbir milletin annesi babası bizim annemiz babamız kadar hayatını ve ömrünü evlatlarına vermemiştir"
Daha sonra kürsüye gelen Eğitimci Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, "Verdiğim konferanslarda her girişe bir soru sorarak başlarım. 5 bin kez sordum 5 bin kez cevap aldım. O soruyla başlıyorum ’Ben ne için yaşıyorum? Ben neden var oldum? Ben insan olmakla hangi görevleri üstlendim? Ben bugün bu insan olmanın neresindeyim? Benim neden başarıya ihtiyacım var? Eğer başarılı olamazsam bu zalim hayat içerisinde halim ne olur?’ diye acaba kendi dünyanıza dönüp böyle bir hesaplaşma içerisine girdiğiniz oldu mu? 5 bin kez sorduğum bu soruya aldığım cevapları üç şık haline getirdim. Birincisi annemizi babamızı ve bizi sevenleri mutlu etmek için başarıya ihtiyacımız varmış, ikincisi ömür boyu ayaklar altında ezilmemek için çaresiz bir insan durumuna düşmemek için, üçüncüsü ise bu memlekette huzurlu bir atmosferde yaşayabilmek için başarıya ihtiyacımız vardır. Dünya milletleri içerisinde hiçbir milletin annesi babası bizim annemiz babamız kadar hayatını ve ömrünü evlatlarına vermemiştir" dedi.
Yaklaşık 2 saat süren konferansa Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, Üniversite Genel Sekreteri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Tören sonunda katılımcı Eğitimci-Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul’a, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan tarafından plaket takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.