Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yıldız”da Biyomühendislk Günleri

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) düzenlenen “Yıldız Biyomühendislik Günleri” akademisyenleri, sektör temsilcileri, ar-ge mühendisleri, genç girişimcileri ve öğrencileri bir araya getirdi.Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Biyomühendislik bölümü...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) düzenlenen “Yıldız Biyomühendislik Günleri” akademisyenleri, sektör temsilcileri, ar-ge mühendisleri, genç girişimcileri ve öğrencileri bir araya getirdi.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Biyomühendislik bölümü tarafından bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen “Yıldız Biyomühendislik Günleri” Kimya Metalürji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Etkinliğin açılışında konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Biyomühendislik Bölümü’nün üniversitede en çok proje yapan, bilim üreten bölümlerin başında geldiğini ve bu yönüyle Üniversitenin gurur kaynağı olduğunu belirtti.
“TÜRKİYE’NİN HEDEFLERİ İÇİN DAHA FAZLA AR-GE ELEMANINA İHTİYACI VAR”
Proje ve yayın yapmanın yanında asıl önemli olanın bunların ülke için katma değere dönüşmesi olduğunu aktaran Rektör Yüksek, “Bu bir süreç, kültür, önce yayınla başlanır sonra ürüne dönüşür. Ama buradaki öğrenci kalitesi ve potansiyelini ülkeye en iyi faydayı sağlayacak şekilde yetiştirmek gerekiyor“ dedi.
Türkiye’de 200’ün üzerinde üniversitede 50’ye yakın teknoparkının bulunduğunu dile getiren Yüksek, bu araştırma merkezlerine lisansüstü ve doktora eğitimini tamamlamış Ar-Ge elemanına ihtiyacın olduğunu belirtti. Bu ihtiyacın karşılanması halinde Türkiye’nin 2023 hedefleri olarak belirlenen hedeflerine ulaşabileceğini belirtti.
“TOPLUMA FAYDA SAĞLAMAYAN BİLİM, BİLİM DEĞİLDİR”
Kimya Metalürji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Arıcı, 6. Yıldız Biyomühendislik Günleri’nin  üniversite sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve Biyomühendisliğin sanayideki yeri ve öneminin vurgulanması ve öğrencilerin alanla ilgili firmalarla buluşturulmasını amaçlandığını dile getirdi.
“Fayda sağlamayan bilim, bilim değildir” diyen Arıcı, ürettiğimiz bilimi eğer yaygınlaştıramıyor ve insanların kullanımına sunamıyorsak, bilimin asıl amacını tam olarak yerine getiremiyoruz demektir” ifadelerini kullandı.
Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Işıldak ise konuşmasını sunum eşliğinde gerçekleştirdi. Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen Biyomühendislik günleri ve başkanlığını yaptığı Biyomühendislik Bölümü çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bölüm olarak misyon ve vizyon çizgileri ile yaptıkları çalışmalardan bahseden Işıldak, akademik kadro ve proje çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Bölüme ait araştırma imkanlarından da bahseden Işıldak, gelişmiş altyapıya sahip 4 adet lisans  ve çok sayıda araştırma  laboratuvarları bulunduğunu dile getirdi. Işıldak bölüm olarak, 9 adet TÜBİTAK, 3 adet AB projesi, 24 adet BAP projesi ve 6 adet farklı kaynaklardan büyüklü küçüklü araştırma projesi yürüttüklerini belirtti.
“GENÇ GİRİŞİMCİLER VE SEKTÖR PROFESYONELLERİ AYNI PLATFORMDA BULUŞTU”
Etkinlik kapsamında biyomühendislik, biyotekonolji, ilaç, medikal, gibi çok farklı alanlardan çok sayıda araştırmacı, Ar-Ge mühendisi ve üst düzey yönetici, “Kök Hücre Teknolojileri”, “Kişiye Özel Tıp”, “Genetik”, “Jenerik İlaçta Ar-Ge”, gibi konularda sunumlar gerçekleştirdi.
Ayrıca etkinlikte Genç Girişimciler Paneli düzenlendi. Panelde Arda Deniz Dokuzoğlu, Can Kayacılar ve Miray Tayfun gibi genç girişimciler yaptıkları çalışmalarla ilgili detaylı bilgi verdi.
Öte yandan, etkinlik kapsamında tamamı Yıldız Teknik Üniversitesi lisans öğrencileri tarafından hazırlanan 50’nin üzerinde proje sergilendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.