Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 1002’nci Gece Şiir Dinletisi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yıldızın Yazarları Öğrenci Topluluğu tarafından YTÜ İletişim Koordinatörlüğü ve Esenler Belediyesi katkılarıyla düzenlenen 1002’nci Gece Şiir dinletisinde, farklı alanlarda eğitim görmelerine rağmen,...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yıldızın Yazarları Öğrenci Topluluğu tarafından YTÜ İletişim Koordinatörlüğü ve Esenler Belediyesi katkılarıyla düzenlenen 1002’nci Gece Şiir dinletisinde, farklı alanlarda eğitim görmelerine rağmen, şiir için aynı paydada buluşmuş “şiir gönüllü” öğrenciler, “1002’nci gece bitti mi masal bitmedi derseniz bekleriz” sloganıyla sahne aldılar. İzleyenlere şiirin birleştiriciliğini okudukları şiirlerden dizelerle bir kez daha gösterdiler.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde Yıldızlı öğrencilerin düzenlediği 1002’nci Gece şiir dinletisi gerçekleştirildi. YTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın’ın yanı sıra, farklı üniversitelerden konukların buluştuğu etkinliğe, şiire ve edebiyata gönül verenler akın etti.
MASALLAR BİTMESİN
“Gece 1002, bitti mi masal? Bitmedi derseniz bekleriz” sloganıyla kendini duyuran etkinlikte ekip liderliğini yapan Melike Kılıç açılış konuşmasında dinleti isminin neden “1002’nci Gece” olduğunu şu şekilde açıkladı:
“1001 gece masalları kaldığı yerden devam etsin diye, masallar bitmesin gökten elmalar yine düşsün diye, çocuklar hayal kurarak uyusun diye, ruhlarımızı masallara uyandıralım diye bugün 1002.Gece, çünkü yarın masallara uyanacağız.”
Etkinliğin 2 aylık bir emeğin ürünü olduğunu ifade eden Melike Kılıç, dinletiye farklı yorumlar kattıklarını, piyano, keman, gitar gibi enstrümanlar ve şiir canlandırmalarıyla farklı bir konsept hazırladıklarını da ekledi.
ANA TEMA ’’EDEBİYATIN BİRLEŞTİRİCİLİĞİ’’
Sahneye çıkan öğrenciler; Gıda mühendisliği, Matematik mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Biyomühendislik, Edebiyat Bölümü, Türkçe Öğretmenliği gibi farklı alanlarda eğitim görmelerine rağmen şiir için aynı paydada buluşmuş ’’şiir gönüllü’’ gençlerdi.
Rektör danışmanı Cihat Demir’in yakında çıkacak kitabının da ismi olan ’’Edepsiz Boğaz’’ isimli şiiriyle sahne aldığı dinletide genç şair adayı Yıldızlı öğrencilerin de bazıları kendi şiirlerini seslendirdi. Dinletide şiirin birleştiriciliğine dikkat çekildi; Nazım Hikmet’den Necip Fazıl’a, Yusuf Hayaloğlu’ndan Yılmaz Erdoğan’a, Cemal Süreya’dan Ah Muhsin Ünlü’ye ve kadın şairlerimizden Didem Madak’ a kadar pek çok usta şairin şiiri seslendirildi. Nazım Hikmet’in ‘bir ayrılış hikayesi’ adlı şiiri ekip koordinatörlüğünü Özkan Özen ve Beste Yılmaz’ın yaptığı canlandırma ekibiyle sahnelendi. Buse Güzel, Emirhan Işık, Sedef Akkın, Gülşah Koçak, Bircan Köycü, Burak Devrim ve Batuhan Akdoğanın yer aldığı aynı ekip Melike Kılıç’ın ‘Hamuş’ isimli şiirini de sahneledi. Usta sanatçımız Kayahan da anılarak ‘Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi’ isimli şarkısı da seslendirildi. Piyanoda Muhammet Ali Beşiktaş, gitarda Erhan Durgut, kemanda Uğur Bağçe olurken solistliğini Faruk kaya ve Öykü Yağmur’un yaptığı müzik gösterisi de izleyenleri mest etti.
Sahnede İkbal Arslan, Bedirhan Güraydın, Ferhat Etik, Esra Kardigan, Mert Boğa, Özkan Özen, Oğuzhan Deniz Eren, Burak Devrim, Eda Çalt, Birkan Yaylacı, Nur İpek Toprak, Ahmet Şişman ve Melike Kılıç şiirleri etkileyici bir biçimde seslendirerek dinleyicilere unutamayacakları bir dinleti deneyimi yaşattı.
Beşeri aşktan ilahi aşka, ayrılık acısından yaşama sevincine kadar pek çok konuda şiirin seslendirildiği etkinlikte, dinleyicilere masalların yeniden başladığı sinyalleri verildi. Etkinliğin devamının geleceğine dikkat çeken ekip dinleyicilere unutulmaz bir gün yaşattı.
ŞİİR DUVARINA GENÇ ŞAİR AKINI
Etkinlik kapsamında oluşturulan “Şiir Duvarı”na da ilgi büyüktü. İlk etapta organizasyon ekibinin yazdığı şiirlerin yer aldığı bölüm, etkinliğe katılmak için gelenlerden yoğun ilgi gördü. Günün ilerleyen dakikalarında “Şiir Duvarı” usta şairlerin en bilinin şiirlerinin yanı sıra, şair adaylarının da şiirleriyle doldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.