Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yetenekli Robotlar Bahçeşehir Üniversitesi’nde Yarışıyor

Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen“Robot ve Proje Günü”4 Haziran da teknoloji meraklısı gençleri üçüncü kez bir araya getiriyor.Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere Türkiye’nin...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen“Robot ve Proje Günü”4 Haziran da teknoloji meraklısı gençleri üçüncü kez bir araya getiriyor.
Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli lise ve üniversitelerinin birbirinden yetenekli icatlarıyla katıldıkları yarışmaya, 80 kişi 160 robot ile başvurdu.
Birbirinden farklı özellikleriyle görücüye çıkacak olan robotlar arasında; savaş ve savunma teknolojilerinde kullanılmayı amaçlayan“İnsansız Kara Aracı”, askerleri açık hedef olmaktan kurtarmayı amaçlayan android kullanımlı “Asker Nöbet Kulesi”, kullanıcının gözüne takılan gözlük sayesinde oyun oynayan kişiyi oyunun içindeymiş gibi hissettiren sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak geliştirilen “Ok atarak hedef vurma” oyunu, endüstride yük taşımayı amaçlayan “Kolay Taşınabilir Mobil Elektrikli Araç” ve sosyal medya hesapları üzerinden yönetilebilen yapay zekâ ile tasarlanan geleceğe yön verebilecek icatlar bulunuyor.
YARIŞMANIN YANINDA PANEL, SEMİNER VE WORKSHOPLAR’DA OLACAK
Her yaştan, her seviyeden insanların çalışmalarını sergileme imkânının yanında, robotlarını yarıştırıp sınama şansı tanıyan yarışma; Mikro Sumo, Çizgi İzleyen ve Serbest Kategori olmak üzere üç ayrı kategoride kıyasıya yarışacak.
Katılımcılara yeni bir bakış açısı kazandırma hedefi doğrultusunda, çevre üniversitelerden gelen alanında uzman akademisyen ve sanayi temsilcileri, üç gün boyunca yarışmalarla eş zamanlı düzenlenecek panel, seminer ve workshoplar ile robotik ve kontrol alanındaki gelişmeleri katılımcılar ile paylaşacak.
Mikro Sumo, Bu kategoride belli boyutlarda olan iki robottan birinin diğerini pistten 35 saniye içinde pistin dışına çıkarması beklenmektedir. Çizgi İzleyen, Bu kategoride robotların beyaz üstüne siyah veya siyah üstüne beyaz çizgiyi takip edip kontrol noktalarından geçerek yarışmayı en kısa sürede tamamlanması beklenmektedir. Serbest Kategori, Bu kategoride yarışmacılar kendi projelerini sergileyip jürilerden en yüksek puanı almayı hedeflemektedir. Program, 4 Haziran, 14:-17.00 saatleri arasında.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.