Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ydü Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunları Diplomalarını Aldı

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemi Mezuniyet töreni YDÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.YDÜ Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemi Mezuniyet töreni YDÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
YDÜ Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada YDÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Bektaş ve Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, aileler ve öğrenciler katıldığı tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından istiklal marşının okunmasıyla başladı.
“SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜNDEN İLK MEZUNLARIMIZI VERİYORUZ”
Diploma töreninde Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, “Bugün hem mezunlarımızın, hem değerli ailelerinin hem de biz eğitimcilerin büyük emek ve özveri ile sürdürdükleri uzun bir yolculuğun keyifli günü. Bugün coşkulu bir kutlama ve sevincimizi, kıvancımızı paylaşma günü ama bu günün bir ayrıcalığı var. Bu yıl geçen yıl da olduğu gibi bir ilki daha yaşıyoruz. Geçen yıl Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden ilk mezunlarımızı vermiştik. Bu akademik yılda ise Sağlık Yönetimi Bölümünden ilk mezunlarımızı veriyoruz” dedi.
Sağlık Bilimleri Fakültesinden, 7 Yüksek lisans ve 288 lisans öğrencisinin mezun olduğunu belirten Prof. Dr. Yücecan, “Bu öğrencilerimiz “her adımda bir başarı” ilkesini benimsemiş, özümsemiş bir üniversiteden, ödüllere doymayan Yakın Doğu Üniversitesinden mezun olmakta. Ne kadar gurur duysak az. Büyük bir gururla ifade etmem gerekir ki Fakültemiz hızla büyümektedir. 2007 yılında kurulan Fakülte, sadece Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Hemşirelik Bölümünden oluşmaktaydı. Bundan tam 7 sene sonra 2014-2015 eğitim öğretim yılında ise bölüm sayımız 12‘ye çıkmıştır. Fakültemiz çatısı altında bulunan 12 bölümün eğitim sisteminde; sorunlara geniş açıdan bakabilen, bilim alanında güncel gelişmeleri yakından izleyen ve sürekli gelişen bir kurum anlayışı süregelmekte, dünya standartlarıyla yarışacak düzeylerde verilen eğitimde çağdaş araç-gereçler ve olanaklardan yararlanılmaktadır” diyerek sözlerini tamamladı.
“SBF, EN YETKİN MEZUNLARI YETİŞTİRME MİSYONUYLA KURULMUŞTUR”
Törende daha sonra konuşma yapan YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ise “Sağlım Bilimleri Fakültesi (SBF), Uluslararası standartlarda verdiği eğitim-öğretim ve sunduğu araştırma olanakları ile çağın gereksinmelerini karşılayan bilgi ile donatılmış, evrensel değerlere sahip öğrencileri yetiştirme, araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmak, en yetkin mezunları yetiştirmek, ülkemize ve insanlığa hizmet etmek misyonuyla 2007- 2008 Akademik yılında, kurulan bir kurumdur” ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından Fakülte birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan mezunlara, madalyaların takdimi ve diplomaların verilmesinin ardından mezun olan öğrencilerin keplerini atmalarıyla tören sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.