Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ydü, Müzik Öğretmenliği Bölümü’ne Öğrenci Alacak

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı, 2016-2017 eğitim yılı için Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarına öğrenci kabul edecek.Tam burs ve yarım...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı, 2016-2017 eğitim yılı için Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarına öğrenci kabul edecek.
Tam burs ve yarım burslu müzik eğitimi alma hakkına sahip olacak öğrenciler, uluslararası nitelikte öğretim görevlisi kadrosuyla ve çağdaş eğitim standartlarına sahip binalarda eğitim görüp, YÖK ve YÖDAK tarafından tanınan diplomayı almaya hak kazanacak.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, YDÜ 2016-2017 Akademik Eğitim Yılı için, Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı’na özel yetenek sınav kayıtları başladı. Özel yetenek sınavlarına girmek isteyen adaylar ön kayıt yaptırabiliyor.
KAYIT YAPILABİLECEK ADRESLER
Kayıt yaptıracak yurtdışında bulunan T.C vatandaşı adaylar, bulundukları illerdeki YDÜ Temsilciliklerine veya KKTC ise YDÜ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına; KKTC vatandaşı adaylar ise YDÜ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’nın (0392) 223 6464 telefon numarasından ön kayıt yaptırabilecek. Yapılacak olan ön kayıt işlemlerinin ücretsiz olduğu ifade edildi. Yüksek lisans, doktora ve diğer ayrıntılarla ilgili bilgilere ise 0392 2236464 - 168 telefon numarasından ulaşılabilecek.
Özel Yetenek Sınavı, 28 Haziran Salı, 29 Haziran Çarşamba, 6 Eylül Salı ve 7 Eylül Çarşamba günü saat 10.30’da Eğitim Sarayı giriş katında bulunan Müzik Öğretmenliği Koro-Orkestra sınıfında yapılacak.
ÖZEL YETENEK SINAV KAYDI İÇİN GEREKLİ KOŞUL VE BELGELER
T.C yurttaşı adayların, özel yetenek sınavına kayıt yaptırabilmeleri için, 2016 YGS sınav puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekiyor. KKTC yurttaşı adayların yetenek sınavlarına girebilmeleri için, YDÜ’nün yapmış olduğu sınavda başarılı olmaları gerekiyor. 4.5 x 6 cm boyutunda, yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf da gerekli belgeler arasında yer alıyor.
Lisans sınav içeriği ise, tartım tekrarı, tek ses, aralık, akor, ezgi tekrarı-makamsal ezgi tekrarı, öğrencinin hazırladığı şarkı, İstiklal Marşı, öğrencinin çalgı performansı, müzik eğitimiyle ilgili görüşlerinin alınacağı mülakat şeklinde olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.