Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ydü Mühendislik Fakültesi Mezunları Diplomalarını Aldı

Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni, YDÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada 34 yüksek lisans,...

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ydü Mühendislik Fakültesi Mezunları Diplomalarını Aldı
Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni, YDÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada 34 yüksek lisans, 363 lisans ve 21 önlisans öğrencisinin diplomalarını aldığı mezuniyet törenine, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, Prof. Dr. Şenol Bektaş, Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, YDÜ Kurucu Rektör Yardımcısı Tümer Garip, Ankara Nijerya Büyükelçiliği Akademik Ateşesi Halliru W. Abdullahı, YDÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yeter Tabur, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ünal Şorman, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri, aileler ve öğrenciler katıldı.
Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından, Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Kamil Dimililer, Derviş Paşa, Rifat Demiray, Bahir Çetinkaya ve Elektrik Elekronik Mühendisliği öğrencilerinden Enis Döner ve Zeki Erenköy’ün sunduğu müzik dinletisi ve video gösterisi yapıldı.
"KKTC’DE EN BÜYÜK EKONOMİK GELİRİ, TURİZMDEN SONRA ÖĞRENCİ SEKTÖRÜ OLUŞTURMAKTADIR"
Açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ünal Şorman, "Fakültemiz, KKTC ve YDÜ’de önemli bir konuma ve kültürel zenginliğe sahiptir. Uluslararası platformda kendisini kanıtlamış ve 27 yılı geride bırakarak, 25 bini aşkın öğrencisi, 16 dekanlık ve 17 araştırma merkezi ve 16 uluslararası ödül alan, KKTC’nin en büyük özel Üniversitesidir. 127 farklı ülkeden gelen toplamı 14 olan üniversite de 80 bin öğrencisi ile Kuzey Kıbrıs Adası uluslararası bir öğrenci merkezidir. Adanın turizm sektöründen sonra gelen en büyük ekonomik gelirini öğrenci sektörü oluşturmaktadır ve eğitim ve öğretim kalitesini de daha yüksek bir seviyeye çıkarma arzusundadır. On iki farklı ve çeşitli mühendislik branşlarından oluşan fakültemiz, Yakın Doğu, Orta Asya ve Afrika kıtasında öncü ve lider konumuna sahiptir. Bu konumunu sürdürmeye devam edecektir. 2014 yılından itibaren YÖDAK ve YÖK kurulları tarafından bazı mühendislik dallarında yüksek lisans ve doktora programları onaylanmıştır. Bu arada önlisans programları da hem Türkçe hem de İngilizce dillerinde tekniker programlarında Türkçe dilinde yürütülmektedir. En son olarak da ASIIN Avrupa Denkliğini almış 5 bölümümüz vardır ve bu çalışmalar YÖK MÜDEK Akreditasyon kapsamında devam etmektedir" ifadelerini kaydetti.
Prof. Dr. Şorman, mezun öğrencilere ve ailelerine de seslenerek, "Öğrenci ailelerinin törenimizi onurlandırmalarından dolayı duyduğumuz memnuniyeti sizlerle paylaşmak ve hepinize sonsuz teşekkürlerimi arkadaşlarım adına sunmak istiyorum, sizleri de evlatlarınıza verdiğiniz destekten dolayı kutluyorum. Bizlerle olan bağlarınızı koparmayın, yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip edin, YDÜ mezunları olarak kendinizle güvenin ve kendinizle gurur duyun. Bu sevincinizi ailenizle ve gelecek nesillerle paylaşmayı unutmayın. Hepinizi candan selamlıyor saygılar sunuyorum" dedi.
"SİZİN BAŞARINIZ BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR KAYNAĞI OLACAKTIR"
"Hayatınızın en değerli yıllarını üniversitemizde yaşadınız" diyen Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, "Sevgili mezunlar, üniversitede edinilen arkadaşlıklar çok önemlidir ve hiçbir zaman unutulmaz. Arkadaşlıklarınızı daimi kılmanızı ve mezuniyetten sonra da devam ettirmenizi ve Yakın Doğu Üniversitesi ruhunu her zaman canlı tutmanızı diliyorum. Mezunlar Derneğimizde faal üye olmanız ve görev almanız bizleri sevindirecektir.
Bugüne kadar mezun olan öğrencilerimizi nasıl yakınen takip etmişsek sizlerin başarılarının da takipçisi olacağız. Sizin başarınız bizim için büyük bir gurur kaynağı olacaktır. Başarınız sizlerin burada almış olduğunuz eğitimin bir göstergesi olacaktır. Bir ülkenin kalkınmasının sadece ekonomik kalkınma ile sınırlandırılamayacağını bunun yanında sosyal kalkınmanın da çok önemli olduğunu ve bunu geliştirmek yönünde çalışmanız gerektiği bilincinde olmanızı dilerim. Sizlere yeni hayatınızda başarılar dilerim" diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından fakülte birinci, ikinci ve üçüncüsüne madalyalarının takdimi yapıldı. Mezun olan öğrencilere diplomaların verilmesinin ardından keplerin atılmasıyla mezuniyet töreni sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.