Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazar Çapkıner’den Gazi Ortaokulu’nda imza günü

Turgutlu’nun tanınmış simalarından eğitimci yazar Rahmi Çapkıner, Turgutlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin desteğiyle Gazi Ortaokulu’nda imza günü düzenledi. Öğrencilere hediye edilen Dede Korkut nasihatları ve atasözlerinin...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yazar Çapkıner’den Gazi Ortaokulu’nda imza günü

Turgutlu’nun tanınmış simalarından eğitimci yazar Rahmi Çapkıner, Turgutlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin desteğiyle Gazi Ortaokulu’nda imza günü düzenledi. Öğrencilere hediye edilen Dede Korkut nasihatları ve atasözlerinin yer aldığı "Nezaket Ülkesinde Bir Gün" adlı kitabını imzalayan Çapkıner, amacının milli değerlerimizin geleceği aktarılması olduğunu ifade etti.

Turgutlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin katkılarıyla alınan Turgutlulu yazar Rahmi Çapkıner’in "Nezaket Ülkesinde Bir Gün" isimli kitabı, karne günü Gazi Ortaokulu öğrencilerine hediye edildi. 200 adet kitabın dağıtımına yazar Çapkıner de katılarak, kitaplarını imzaladı. "Nezaket Ülkesinde Bir Gün" kitabının iletmek istediği mesajın, toplumsal değerler olduğunu ifade eden Çapkıner, "Bizi harekete geçiren, yaşam ritmimizi ve yaşama sevincimizi ortaya koyan unsurlar. Bunlar nelerdir diye sorulduğunda aklımıza hemen, sevgi, saygı, merhamet, cömertlik gibi evrensel değerler, vatan ve bayrak sevgisi gibi milli değerler aklımıza geliyor. Burada bizim üzerinde durduğumuz husus, bu değerlerin gelecek nesle bir nasihat geleneği içerisinde aktarılmasıdır. Biz de bunu Dede Korkut’u güncelleştirilerek çocuklarımıza aktarılması şeklinde düşündük. Çünkü Dede Korkut denildiği zaman nasihat geleneğinin dehası aklımıza geliyor. Bir de bunları atasözleri vasıtasıyla nesillerimize aktarılması söz konusu oluyor. Bunu geleneğimizde olan hayır kültürü çerçevesinde ve göç destanını örneklendirerek bir felaket sonucunda kahramanlarımızı bu şekilde oluşturarak vermeye çalıştık. İnşallah çocuklarımız bu mesajı anlar. Daha sağlıklı, daha mutlu bir ortamda yaşamak için bu değerleri nezaket çerçevesinde günlük hayatımızda uygularız"dedi.

Öğrencilere dağıtılan kitaplarını imzalayan Rahmi Çapkıner’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun ve Okul Müdürü Emin Sezgin de eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.