Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yargıtay Birinci Başkanı Cirit, İKÜ’de

Uluslararası ve ulusal hukukta iş güvencesine ilişkin güncel sorunların tartışılacağı ’Prof. Dr. Turhan Esener İş Hukuku II. Uluslararası Kongresi’, İKÜ’de düzenleniyor.İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Hukuk Fakültesi’nin,...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası ve ulusal hukukta iş güvencesine ilişkin güncel sorunların tartışılacağı ’Prof. Dr. Turhan Esener İş Hukuku II. Uluslararası Kongresi’, İKÜ’de düzenleniyor.
İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Hukuk Fakültesi’nin, bu yıl ikincisini organize ettiği ’Prof. Dr. Turhan Esener İş Hukuku Uluslararası Kongresi’, 28-29 Nisan 2016 tarihlerinde Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in katılımlarıyla İKÜ Ataköy Yerleşkesi’nde gerçekleşecek.
İKÜ Hukuk Fakültesi’nin Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu işbirliğiyle düzenlediği kongrede, uluslararası ve ulusal hukukta iş güvencesine ilişkin güncel sorunlar tartışılacak. Kongreye yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in yanı sıra Yargıtay 9. Hukuk Dairesi ve Yüksek Hakem Kurulu Onursal Başkanı Ümran Sayış, Yargıtay 7. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Hicri Tuna, Yargıtay 22. Hukuk Dairesi Başkanı Seracettin Göktaş, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Tetkik Hakimi Şahin Çil, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi Bektaş Kar ve TİSK Genel Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu ile Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay da oturum başkanı/konuşmacı olarak katılacak.
Konferansta iş güvencesinin kapsamı, ’Geçersiz Fesih Yaptırımları-İşe İade veya Tazminat; Fesih Nedenleri-İşçiden Kaynaklanan Nedenler; Toplu İşçi Çıkarma Usulü ve Yaptırım, İş Sözleşmesinin Feshinde Ölçülülük İlkesi; Feshin Geçersizliğinin Tespiti Davalarında Uygulanacak Usule İlişkin Yargıtay Uygulamaları; İşçi Temsilciliği Kurumunun Gerekliliği ve İş Güvencesi İle Zorunlu Arabuluculuk Sistemine Katkıları; İşe İade Davaları ile İlgili Bazı Uygulama Sorunları’ gibi başlıklar konuşulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.