Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’ya çiçekçilik okulu

TOBB tarafından Yalova’da yapılan ve Türkiye’nin ilk proje okulu özelliğini taşıyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yurt dışından da öğrenci kabul edecek.2013 yılında temeli atılan 24 derslikli TOBB Kız Meslek Lisesi’nin 2015 yılında...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TOBB tarafından Yalova’da yapılan ve Türkiye’nin ilk proje okulu özelliğini taşıyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yurt dışından da öğrenci kabul edecek.
2013 yılında temeli atılan 24 derslikli TOBB Kız Meslek Lisesi’nin 2015 yılında istinat duvarının çatlaması üzerine yapımına bir yıl ara verilmişti. Bu meselenin aşılmasının ardından bina tamamlandı. Okulda laboratuvarlardan konferans salonuna kadar bütün ihtiyaçlara cevap verecek bölümler inşa edildi. Okulun müteahhit firma tarafından önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devir tesliminin yapılması bekleniyor. 6 milyon 380 bin TL’ye mal olan okulun teslimden sonra tefrişatına başlanması hedefleniyor.
Yapımına Kız Meslek Lisesi olarak başlanan okulda önemli bir değişikliğe gidilecek. Türkiye’de 5 ilde kurulması hedeflenen proje okullarından bir tanesine dönüştürülecek olan lise, çiçekçilik üzerine eğitim verecek. Proje okulu olarak ülkede ilk hizmete giren okul olarak tarihe geçecek. Okula ilk etapta Türk öğrencilerin yanısıra Bosna-Hersek’ten gelecek öğrenciler de alınacak. İlerleyen yıllarda ise yurt dışından öğrenci kabul etmeye başlayacak lise, kısa sürede uluslararası bir statüye gelecek.
Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çabaları, YTSO ve Garden A.Ş’nin desteğiyle hizmete girecek olan okulun ortak protokolüne YTSO, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Garden A.Ş. imza attı. Çiçekçilik üzerine eğitim veren ülkenin ilk proje eğitim kurumu olacak bu okulu Bursa’da açılacak otomotiv proje okulu izleyecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.