Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesi Rektörü Eruslu:

Eylül ayında görev süresi tamamlanacak olan Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, kendini başarılı bulduğunu söyledi.Türkiye’de daha önce bulunmayan bölümleri Yalova Üniversitesi’nde açtıklarını söyleyen Eruslu, iki dönemde...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eylül ayında görev süresi tamamlanacak olan Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, kendini başarılı bulduğunu söyledi.
Türkiye’de daha önce bulunmayan bölümleri Yalova Üniversitesi’nde açtıklarını söyleyen Eruslu, iki dönemde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. “Ben kendimi çok başarılı buluyorum” diyen Eruslu, “Çünkü her şey kendi cinsiyle karşılaştırılır. Büyük bir üniversite ile burayı kıyaslarsak yapılan çalışmalar az gözükür. Arazi almak için 4,5 yılın ve uğraşın bilançosunu aldığımızda, şu anda 3 büyük fakültenin binası bitmek üzere. Diğerlerinin de altyapı çalışmaları bitti. Sosyal donatılar, spor salonları bitti. En fazla önemsediğim şey akademik yapılanma. Akademik yapılanmada da istikbali olan en yeni alanları seçtim. Ses getirecek konuları işledik, Polimer Mühendisliği, Proses Mühendisliği, Ulaştırma Mühendisliği gibi. Buradaki üniversitemizin de teknoloji ağırlıklı olması ve öncelikli bölümleri burada açmamızdan dolayı başarılıyız diye düşünüyorum. Yalova’nın coğrafyası ve ulaşım imkânları da bu başarıya katkı sağlıyor. En çabuk gelişen bir üniversite olacağız. Önemli olan ilk düğmenin iliklenmesi” dedi.
Üniversitenin 5 yıl sonra büyük bir ses getireceğini söyleyen Eruslu, “Ben bir program için Sivas’taydım. Hem planlama hem program olarak Yalova’ya vermiş olduğum uğraşın karşılığı olduğunu gördüm. Diğer bir avantajımız da konusunda uzman akademik personelin yetişmesine karar verdim. 84 profesör kadrosu verip, asistan kadrosu alıp bunları yurt dışında eğitime gönderdik. Şu anda onlar dönmeye başladı. Başarılı olanları buraya alıyorum. Aktif olarak da farklı üniversitelerde konularında uzman 174 öğretim üyesi aldım. Bunlar yardımcı doçent ve üzeri. Alttakileri saymıyorum bile. Tahmin ediyorum Yalova Üniversitesi bir 5 yıl sonra büyük ses verecek” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.