Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yakın Doğu Üniversitesi personeline, “Madde Kullanımı ve Yaygınlığı” eğitimi

Ülkemizde özellikle gençler arasında giderek artan madde bağımlılığına karşı bilinçlenme ve gençlerin bu konuda uyarılması amacıyla YDÜ İK Müdürlüğü tarafından, Yurtlar Müdürlüğü Personellerine yönelik olarak “Madde Kullanımı...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ülkemizde özellikle gençler arasında giderek artan madde bağımlılığına karşı bilinçlenme ve gençlerin bu konuda uyarılması amacıyla YDÜ İK Müdürlüğü tarafından, Yurtlar Müdürlüğü Personellerine yönelik olarak “Madde Kullanımı ve Yaygınlığı” konulu eğitim verildi.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, hizmet için eğitimler kapsamında düzenlenen ve madde kullanımı konusunda personelin bilinç düzeyini yükseltmeyi amaçlayan eğitim, Klinik Psikolog Eşmen Tatlıcalı ile Dr. Ayhan Çakıcı tarafından verildi.
Düzenlenen eğitimde konuşan Eşmen Tatlıcalı ile Dr. Ayhan Çakıcı, günümüzde genç nüfusta madde kullanımının yaygınlaştığına dikkat çekerek madde kullanımı yaygınlığını önlemek için bilinçlenmenin önemine değindiler. Eğitimde, çocuk ve gençlerin madde kullanımı karşısında karşılaşmaları muhtemel risklerden bahsedilirken, madde kullanımı karşısında bilinç düzeyini artırıcı, hem bireysel hem de toplumsal düzeylerde sorumluluk geliştirme, eğitim ve okul odaklı önleme unsurları konularında da bilgiler paylaşıldı. Madde kullanımı karşısında öğrencilerin arkadaşlarına “hayır” diyebilmesi ve maddeye teması önlemek amacıyla farkındalık sağlanmasına dikkat çekilerek, geleceğimiz olan çocuklarımızı bu maddelerden korumak için bir ekip çalışması yapılmasının önemi vurgulandı.
Gençler ve çocuklara kendini koruma yöntemleri ile destek
Gittikçe büyüyüp yaygınlaşan ve bir insanlık meselesi haline gelen madde kullanımı yaygınlığı ile madde kullanımına zemin hazırlayan faktörlerin bilinmesiyle, gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik verilen eğitimde, personele madde kullanımı riskini azaltma sürecinde yararlanabileceği bilgiler verildi. Söz konusu eğitimler ile personelin öğrencilerle daha sağlıklı ilişki kurabilmelerini desteklemek, öğrencilerin kendilerini tanımalarına yardımcı olmak ve riskleri fark ederek gerçekçi tedbirler almalarına katkı sağlamak hedefleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.