Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yakın Doğu Üniversitesi oryantasyon günleri başladı

Yakın Doğu Üniversitesi’nin, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında kayıt yaptıran yeni öğrencilere yönelik düzenlediği ’Geleneksel Oryantasyon Günleri’ etkinliği başladı.Yeni öğrenci ve velilerine ’hoş geldiniz’ demek, onlarla sıcak...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yakın Doğu Üniversitesi oryantasyon günleri başladı
Yakın Doğu Üniversitesi’nin, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında kayıt yaptıran yeni öğrencilere yönelik düzenlediği ’Geleneksel Oryantasyon Günleri’ etkinliği başladı.
Yeni öğrenci ve velilerine ’hoş geldiniz’ demek, onlarla sıcak bir ilk temas sağlamak ve temel konularda bilgi aktarımında bulunmak, ülkeyi tanıtmak ve öğrencilerin üniversite yaşamına geçiş sürecinde destek olmak amacıyla düzenlenen ’Oryantasyon, Karşılama ve Yerleştirme’ günleri bu yıl 8 Ağustos-1 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek.
Öğrenciler arasında kaynaşmayı da hedefleyen Oryantasyon Günlerinde, Yakın Doğu Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu hizmetler ve sağladığı olanaklarla, öğrencilerin her türlü hak ve sorumlulukları hakkında yoğun bilgilendirmeler yapılacağı belirtildi.
Yeni öğrencilere Kuzey Kıbrıs’ı ve Yakın Doğu Üniversitesi’ni tanıma fırsatı sunuluyor
Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafından hazırlanan Oryantasyon Günleri süresince, Yakın Doğu Üniversitesi’nin yeni öğrencileri, kendileri için düzenlenen çeşitli sosyal, sportif, kültürel etkinliklere katılma; fakülteler ve bölümlerle ilgili temel bilgileri edinme; öğretim üyeleri, kampüs çalışanları ve yeni arkadaşlarla tanışıp kaynaşma şansına da sahip olacak. Program çerçevesinde gerçekleştirilecek olan kültür turlarında tecrübeli rehberler ve deneyimli öğrenciler eşliğinde ülkenin değişik şehirlerine geziler düzenlenerek, yeni öğrencilere tanıtılacak.
Oryantasyon Günleri çerçevesinde düzenlenecek seminerler programı içerisinde ise 23 Eylül’de Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Dudu Özkum Yavuz ‘Yakın Doğu’da Hayat’ ile ilgili açılış konuşmasını yapacak. Seminerde ayrıca Üniversite Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yeter Tabur ile Tanıtım Ofisi Müdürü Mahmut Çelik ise Yakın Doğu Üniversitesi’nin öğrencilere sunduğu hizmetler ve sağladığı olanaklarla, öğrencilerin her türlü hak ve sorumlulukları hakkında yoğun bilgilendirmede bulunacak. 30 Eylül tarihinde de ‘Üniversite Hayatına İlk Adım ve Kültür Şoku’ konulu seminer verilecek.
Yakın Doğu Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Oryantasyon Programı, 1 Ekim 2016 tarihinde düzenlenecek olan "YDÜ’ye Hoş Geldiniz Festivali" ile sona erecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.