Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yakın Doğu Üniversitesi: "Milli hedeflere hücum eden kalkışmanın karşısında durma azmi, Yakın Doğuluların 35 seneye uzanan birikiminde mevcuttur"

Yakın Doğu Üniversitesinden yapılan açıklamada "Milli hedeflere hücum eden, demokrasiyi çiğneyen ve milletin inanç bütünlüğünü zedelemeye yönelik kalkışmanın karşısında durma azmi, Yakın Doğuluların 35 seneye uzanan birikiminde...

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yakın Doğu Üniversitesinden yapılan açıklamada "Milli hedeflere hücum eden, demokrasiyi çiğneyen ve milletin inanç bütünlüğünü zedelemeye yönelik kalkışmanın karşısında durma azmi, Yakın Doğuluların 35 seneye uzanan birikiminde mevcuttur" denildi.
Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin ardından açıklama yaparak, kalkışmanın karşısında durduklarını bildirdi. Açıklamada, "Yakın Doğu Üniversitesi camiası olarak, bu camiayı meydana getiren bütün kurumları açısından, içerisinde bulunduğumuz milli mesele konusundaki görüşlerimizi seslendirmek istiyoruz. Yakın Doğu Üniversitesi, kurucu rektöründen başlayarak, bütün yöneticileri ile her görev ve kademedeki eğitici ve mensupları ile, varlığını hemen başlangıçtan beri görevinin idraki içerisinde sürdürmüştür. Bu idrak, birbiri ile bütünleşen iki yönde kendini gösterir. Birincisi, milli ve demokratik ilkeler doğrultusunda Türkiye’si ile inanç birlikteliği taşımaktır. İkincisi; Kıbrıs Türkü’nü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yalnızca eğitsel olarak değil, tarihi ve toplumsal olarak da temsil eden önde gelen önemli bir dinamik olduğunun bilincini her zaman görev olarak yüklenmektir" ifadeleri kaydedildi.
Milli hedeflere hücum eden, demokrasiyi çiğneyen ve milletin inanç bütünlüğünü zedelemeye yönelik kalkışmanın karşısında durma azminin, Yakın Doğuluların 35 seneye uzanan birikiminde mevcut olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bu birikimin, eğitimsel ve kültürel boyutlardaki ilke ve icraatleri her zaman Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı norm ve telkinleri doğrultusunda olmuştur. Açıkça belirtmek gerekirse, şimdi kalkışmanın merkezinde görülen FETÖ teşkilatının meydana getirdiği menfur hadise yanı sıra her tür terör faaliyetine karşı dikkatli ve sabırlı bir zihniyet ve tasarruflar bütünü ile bugünlere ulaştığımızı, bu vesile ile bir kez daha vurgulamak isteriz.
Türkiye Cumhuriyeti’nin en yüksek kamusal otoritesinin, başta Türkiye Cumhuriyeti’mizin Sayın Cumhurbaşkanı’nın işaret buyurdukları temel hususların bizlere tahmil ettiği görevler olmak üzere; ülkemizin, KKTC’nin, varlık ve kalkınma mücadelesinin gerekleri doğrultusunda pekişen kararlılığımızı kuvvetle vurgulamak isteriz. Tek cümle ile tekrar edersek; ‘Milli’ kavramının bütün boyutlarının gerekli kıldığı prensipler doğrultusunda oluşmuş bulunan azmimizle, dünü bugüne, bugünü yarınaa bağlayacağımızı kamuoyuyla paylaşmak isteriz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.