Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel Künib’de Konuştu

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) 6. Olağan Kongresi Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te yapıldı. Kongrede konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, "Kafkasya coğrafyasında üniversitelerimizin birliği evrensel...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel Künib’de Konuştu
Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) 6. Olağan Kongresi Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te yapıldı. Kongrede konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, "Kafkasya coğrafyasında üniversitelerimizin birliği evrensel bir nitelik kazanmıştır. Kafkasya Üniversiteler Birliği, Dünya-Birleşmiş Milletler ve Avrupa Üniversiteler Birliği gelişme kaydedecek potansiyele sahiptir" dedi.
Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) 6. Olağan Kongresi, Kırgız- Türk Manas Üniversitesi ev sahipliğinde yüzden fazla üye üniversitenin rektörlerinin katılımıyla gerçekleşti. Kongreye YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile birlikte, Türkiye, Azerbaycan, İran, Kırgızistan, Kazakistan, Ukrayna, Gürcistan, Kazakistan, Nahçıvan’dan üniversiteler ve KKTC’den Yakın Doğu Üniversitesi katılarak geleceğin bilimsel ve teknolojik açıdan karşılıklı işbirliği üzerine vurgu yapıldı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başta olmak üzere seçilmiş üniversitelerin rektörleri akademik alanda işbirliğinin niceliği ve niteliği hakkında sunum yaparak artık üniversitelerarası işbirliğinin kültür- bilim diploması olarak ele alınmasını, dolayısıyla ülkelerarası bilim ve akademik uzlaşmayla diğer alanlarda da çok fazla etki bırakacağı yönünde fikir birliğine vardı. Protokol konuşmalarında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, KKTC’de YDÜ’nün akademik faaliyetleri sürdürmesiyle çeşitli dallarda eğitim verildiğini, geniş çaplı uluslararası akademik işbirliğine önem verdiğini, bu bağlamda gerek Türkiye gerekse diğer ülkelerin önde gelen üniversiteleriyle işbirliği protokolleri çerçevesinde geleceğe yönelik planladıkları vizyonu anlattı.
"KAFKASYA COĞRAFYASINDA ÜNİVERSİTELERİMİZİN BİRLİĞİ EVRENSEL BİR NİTELİK KAZANDI"
"Benim üniversite kurmaktaki temel sebebim Kıbrıs Türkü ile Türkiye bütünlüğünü sağlamaktı. Bugün gelinen noktaya baktığımızda Türkiye ve Kıbrıs bütünlüğünü görebiliyoruz. Bu bağlamda coğrafyanın var olan birliğini koruyacak, güçlendirecek ve bütünlüğünü daim kılacak en büyük enstrümanın Kafkasya Üniversiteler Birliği olacağına inanıyorum" diyen Günsel, "Kafkasya coğrafyasında üniversitelerimizin birliği evrensel bir nitelik kazanmıştır. Amacımız dil, kültür, sanat, tarih, eğitim ve sağlıkta geldiğimiz noktayı değerlendirmek ve gelecekteki hedeflerimizi belirlemektir. Şüphesiz her türlü ortak programlar, bilgi birikimleri, ortak projeler önem taşımaktadır. Bu bakımdan üniversitelerarası projelerin, araştırmaların, yayınların, öğrenci ve öğretim elemanı değişimlerinin özel önemi vardır. Kafkasya Üniversiteler Birliği, Dünya-Birleşmiş Milletler ve Avrupa Üniversiteler Birliği gelişme kaydedecek potansiyele sahiptir" açıklamalarında bulundu.
Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da dünyanın hızlı bir şekilde geliştiğine işaret ederek dünyanın ve insanların kaderini belirlemiş olan en önemli unsurlardan biri olan niyet, mahiyet niteliğini saydı. "Kafkasya Üniversiteler Birliği, bölgesel anlamda üniversitelerimizin gücünü, imkanlarını ve geleceğe yönelik umutlarını birleştirme çabasının bir ürünüdür" diye konuşan Prof. Dr. Saraç, "Geleceği kuracak gençliği, mahiyetini ve niyetini üniversitelerin belirlediği ortak platformlarda buluşturmak, onları daha huzurlu bir bölge ve dünya için hazırlamak, yetiştirmek, bilimin aydınlığında ortak bir geleceği inşa etmek YÖK’ün de en önemli amaçlarından birisidir" ifadelerini kaydetti.
Konuşmasında eğitimdeki mücadeleyi ele alan KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ise insanların başkalarıyla mücadelede başarılı olabildiği olasılığına değinerek kendisi ile savaşırken ise hiçbir şekilde kazanamayacağının üzerinde durdu.
Açılış konuşmalarının ardından Dr. Günsel, sırasıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a, Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a ve Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı’ya Kıbrıs el işi olan Lefkara hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.