Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yağmur Altında Mezuniyet Coşkusu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni sağanak yağmur altında gerçekleştirildi.Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni sağanak yağmur altında gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile devam etti. Ardından mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile Gazi Atatürk Stadyumu’na geçildi. Gazi Atatürk Stadyumu’ndaki törene, Burdur Valisi Hasan Kürklü, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı Albay Metin Karagöz, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, ilçe kaymakamları, kurum ve kuruluş temsilcileri, iş adamları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Gazi Atatürk Stadyumundaki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra 2008’den 2015’e kadar katıldıkları üniversitelerarası halkoyunları yarışmalarında her yıl derece alan Uzman Nurgül Mıhladız tarafından organize edilen MAKÜ Halk Oyunları Ekibinin hazırlamış olduğu gösteri gerçekleştirildi. Tören 2015-2016 Akademik Yılı Lisans mezunları adına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Özgün Şanlı’nın konuşması ile devam etti.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden mezun olmanın büyük bir gurur olduğunu vurgulayan Özgün Şanlı, "Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan bir üniversiteden mezun olmak bizler için övünç kaynağıdır" dedi. Özgün Şanlı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Sümeyra Çevik ile birlikte mezuniyet yaş kütüğüne plaka çaktı.
Mezun olan öğrencilerin ailelerine seslenen Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz "Sevgili aileler bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlıklarınızı daha donanımlı, daha hayata hazır şekilde sizlere teslim ediyoruz. Emanetlerinizi geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için her türlü imkanı seferber ettiğimizi bilmenizi isterim" dedi.
Rektör Korkmaz, zor şartlar altında vatani görevlerini yerine getiren Mehmetçikleri de unutmadı ve yağmur altında gerçekleşen mezuniyet töreninde şu ifadeleri kullandı: "Şu anda yağmur yağıyor. Güç koşullar altında gözlerini kırpmadan canları pahasına bizleri koruyan Mehmetçiklerimizi, gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi biraz anlamış ve hatırlamış oluruz belki diye düşünüyorum. Onun için birazcık yağmur yağarsa da affınıza sığınıyorum."
Öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Burdur Valisi Hasan Kürklü ise, "Büyük bir bölümünüz Burdur’dan ayrılıp aldığınız bilgi ve irfan ile vatanın farklı bölgelerinde iş hayatına atılacaksınız. Nerede hizmet verirseniz verin unutmayın ki sizler Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin bayrağını taşıyorsunuz. Üniversitenizi çalışma hayatınızda da yücelteceğinize şüphem yok. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim" şeklinde konuştu.
Tören, dereceyle mezun olan öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Ardından 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokul birincilerine protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
Törende, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılınç eşliğinde mezuniyet andını okuyan yaklaşık 5 bin öğrenci, üniversitenin kuruluşunun 10’uncu yılı olması dolayısıyla 10’dan geriye doğru sayarak hep birlikte keplerini havaya fırlattı. Öğrencilerin mutlululuğu, ailelerin de tribünlerden sahaya inmesiyle ikiye katlandı. Mezuniyet anını fotoğraflarla ölümsüzleştiren öğrenciler, aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte, mezun olmanın coşkusunu halk müziğinin güçlü sesi Turgay Başyayla’nın vermiş olduğu konserle doyasıya yaşadılar. Mezuniyet coşkusunu yağmur altında yaşayan öğrenciler, Turgay Başyayla’nın birbirinden güzel seslendirdiği türkülere hep bir ağızdan eşlik etti ve birlikte halaylar çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.