Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yabancı Öğrencilere Türkçe Dersi

Mevlana Değişim Programı ve YÖS sınavını kazanarak Ordu Üniversitesi’nde eğitim-öğretim görme hakkı elde eden uluslararası öğrenciler, Türkçe öğrenmek için Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(TÖMER) sayesinde dil becerilerini...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yabancı Öğrencilere Türkçe Dersi
Mevlana Değişim Programı ve YÖS sınavını kazanarak Ordu Üniversitesi’nde eğitim-öğretim görme hakkı elde eden uluslararası öğrenciler, Türkçe öğrenmek için Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(TÖMER) sayesinde dil becerilerini daha üst seviyeye çıkarabilecek.
Uluslararası alanda tercih edilen bir üniversite konumunda olan Ordu Üniversitesi, uluslararası öğrencilerinin sorunlarını öğrenmek ve taleplerini değerlendirmek için öğrencilerle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya ODÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara ve Prof. Dr. Tevfik Noyan ile Ziraat Fakültesi Dekanı Tahsin Tonkas, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. İlker Aydın ve öğretim elemanı Vehbi Akdi katıldı.
ODÜ TÖMER, yabancı uyruklu öğrencilere yalnız olmadığını hissettirmek, Ordu Üniversitesi’nde okuyan bu öğrencilerin Türkçe seviyelerini görmek, Türkçe eğitimleri sırasında yaşadıkları zorlukları dinlemek amacıyla ilk faaliyetini gerçekleştirdi. Türkçe öğrenmek isteyen ya da dil yetersizliği yaşayan öğrenciler TÖMER sayesinde dil becerilerini daha üst seviyeye çıkarabilecek. Türkiye’de öğrenim görmekten çok mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler, Türkçeyi daha iyi öğrenerek meslek hayatlarını da Türkiye’de sürdürmek istediklerini belirttiler.
Azerbaycan, Irak, Suriye, Yemen, Filistin gibi birçok ülkeden 47 uluslararası öğrencisi olan ODÜ, TÖMER aracılığı ile her bir yabancı uyruklu öğrencisiyle birebir görüşmelerde gerçekleştirecek. Bu sayede bireysel olarak her öğrenciye ulaşmayı hedefleyen ODÜ, uluslararası öğrencilerinin Türk öğrenciler gibi modern ve kaliteli bir eğitim hayatı geçirmesi için büyük bir adım atmış olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.