Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Öğrenci Olmayı Anlattı

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gönül Coğrafyamız’ adlı konferansta ‘Yurtdışında Öğrenci Olmak’ konusu ele alındı. Türkiye’de eğitim gören yabancı öğrenciler, yurtdışında öğrenci olmanın avantaj ve dezavantajlarını...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Öğrenci Olmayı Anlattı
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gönül Coğrafyamız’ adlı konferansta ‘Yurtdışında Öğrenci Olmak’ konusu ele alındı. Türkiye’de eğitim gören yabancı öğrenciler, yurtdışında öğrenci olmanın avantaj ve dezavantajlarını anlattı.
Seyid Usul Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Çad’dan Türkiye’ye gelen Uludağ Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi El Hafız Kounkalov ve Arnavuk’tan gelen Uludağ Üniversitesi Tasavvuf Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Ilır Hamzaj konuşmacı olarak katıldı. Konferansı Viyana Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Yusuf Kocamaz yaptı. Kocamaz, yabancı bir ülkede öğrenci olmak konusunda yaşadıklarını anlatarak, “Yabancı bir memlekete gittiğinizde ilk karşılaştığınız sıkıntı dil oluyor. Dil bilmediği için insan en basit şeylerde bile kendini ifade etmekte zorlanıyor. Dil, din ve kültür farklılığından dolayı birtakım sıkıntılar yaşansa da, yurtdışında öğrenci olmanın avantajlarının dezavantajlarına göre çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Yabancı bir ülkedeyken kültürler arasında kıyaslama yaparak kendi kültürünüzü ve kimliğinizi daha iyi tanıma fırsatı buluyorsunuz. İnsanın ufku genişliyor. Çok farklı toplumlardan insanlarla tanışma fırsatı bulup yeni bir dil öğreniyorsunuz. Aileden uzak olmak en büyük dezavantaj” dedi.
Yaklaşık 3 yıldır Türkiye’de yaşadığını belirten Çadlı El Hafız Kounkalov ise, “Yurtdışında öğrenci olmak hem çok keyifli hem de çok zor. Yabancı insanlarla tanışmak ve farklı bir kültürü tanımak çok güzel. Ben Türkiye’de üniversite öğrenimi görürken aynı zamanda bu coğrafyadaki insanların kültürünü tanımak istiyorum. Bunun için seyahatler yapıyor ve farklı insanlarla tanışıyorum. Mezun olduğum zaman ülkeme faydalı olmak için çalışacağım” dedi.
Arnavutluk vatandaşı olan ve 8 yıldır Türkiye’de eğitim gören Ilır Hamzaj da, “Ben Türkiye’de kendimi hiç yabancı biri olarak hissetmedim. Dil ve kültür farklılığından dolayı ilk senemde biraz zorluk çektim. Bana göre yurtdışında eğitim görmek insanın ufkunu genişletiyor. İmkanı olan her öğrenciye yurtdışında eğitim görmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.