Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yabancı dil öğretmenleri hizmet içi eğitimde buluştu

Her fırsatta yabancı dil eğitiminin öneminin altını çizen Bahçeşehir Okulları, bünyesine yeni katılacak yabancı dil öğretmenleriyle düzenlediği çalıştayda bir araya geldi.Bahçeşehir Okulları Halkalı kampüsünde gerçekleşen ve bir...

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Her fırsatta yabancı dil eğitiminin öneminin altını çizen Bahçeşehir Okulları, bünyesine yeni katılacak yabancı dil öğretmenleriyle düzenlediği çalıştayda bir araya geldi.
Bahçeşehir Okulları Halkalı kampüsünde gerçekleşen ve bir hafta sürecek olan Yabancı Diller eğitimi Türkiye genelindeki tüm kampüslerden gelen 600’ün üzerinde İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşiyor. Çalıştayda "Differentiated Instruction in a Foreign Language" (Yabancı Dilde Farklılaştırılmış Eğitim) ve "Assessment and Evaluation" (Ölçme ve Değerlendirme) konuları mercek altına alınıyor.
Dünya çapında değerli yazar ve eğitmenlerin yer aldığı çalıştaylar hakkında bilgi veren Bahçeşehir Okulları Yabancı Diller Direktörü İpek Bulduk Cooley, "Çalıştayımız yıllardır geleneksel hale geldi. Her sene Ağustos ayında göreve yeni başlayan öğretmenlerimizle Halkalı’daki kampüsümüzde buluşuyoruz. Öğretmenlerimiz Türkiye’nin dört bir yanından geliyorlar. Çok fazla kampüsümüz var. Hepsi ayrı bir değer ve bu değerleri bir arada topluyoruz. Amerika, İngiltere, Güney Afrika ve Avusturalya’dan da hocalarımız var. Hep birlikte bütün senenin hazırlıklarını ve ön eğitimlerini yapıyoruz. Öğretmenlerimiz bir hafta boyunca bizimle birlikte oluyorlar. Sandra Page gibi dünyaca bilinen farklılaştırılmış eğitim uzmanlarından eğitim alıyorlar. Bu hafta bitince önümüzdeki pazartesi gününden itibaren de bölge toplantılarımız başlayacak. Bu sefer de eski ve yeni eğitimcilerimizi bir araya getireceğiz. Bölge toplantılarımız Adana, Ankara, Samsun, Bursa, Antalya, İzmir gibi illerde çok efektif ve renkli geçecek" ifadelerini kullandı.
Yabancı dil öğrenmenin özgürleşmek olduğunu da ifade eden İpek Bulduk Cooley, "Hayatta alabileceğiniz en iyi elektronik alet veya çevirmen hiçbir şekilde sizi anlatamayacaktır. Yabancı dil kendinizi ifade edebilme, hiç kimsenin yardımı olmadan anlayabilme sanatıdır. Bunun için çok önemlidir. Çocuklarımıza da bizim bu özgürlüğü vermemiz gerekir" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.