Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vezirköprü’de Kaymak’lı karne heyecanı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı birinci dönemin sona ermesi dolayısıyla Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesinde Samsun Valisi Osman Kaymak’ın da katıldığı tören düzenlendi.Okulun çok amaçlı salonunda...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vezirköprü’de Kaymak’lı karne heyecanı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı birinci dönemin sona ermesi dolayısıyla Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesinde Samsun Valisi Osman Kaymak’ın da katıldığı tören düzenlendi.

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Öğrencilerin okudukları şiirlerden sonra okulun Türk halk müziği korosu çeşitli yörelerden türküler söyledi. Emekli olan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan yaptığı konuşmada helallik istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ilde 241 bin öğrenciye ve 19 bin öğretmenin eğitim verdiğini belirterek birinci kanaat döneminin sona ermesi ile artık ikinci kanaat döneminde neler yapacaklarının heyecanını yaşadıklarını belirtti. Aslında karnenin kendisinin ve öğretmenlerin karnesi olduğuna değinen Esen, yaptıkları projeler hakkında bilgi verdi. Vatan ve millet sevgisiyle çalışmak gerektiğini vurgulayan Coşkun Esen, 21. buluş gerçekleştiren, problem çözen nesiller yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Esen, 1 milyon 300 bin Samsunluya kitap okuma konusunda ulaşacaklarını, tüm evlere gideceklerini, bu konuda herkesten destek beklediklerini ifade etti. Öğrenci ve öğretmenlere iyi tatiller dileyen Esen İbrahim Arslan’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

“Eğitim topyekun bir çalışmadır”

Samsun Valisi Osman Kaymak ise ilçede olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek eğitimde başarının el ele vermekle mümkün olduğunu belirterek, ilçenin tekli eğitime geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İşini samimiyetle heyecanla yapan herkesin başarılı olduğuna vurgu yapan Kaymak, kalkınmanın gelişmenin tek yolunun eğitim olduğunu kaydetti. Samsun’un eğitimde daha iyi olması için yapılan çalışmalara değinen Vali Kaymak, iyi bir meslek sahibi olmanın yanı sıra iyi bir insan olmanın önemini vurguladı. Öğretmenlere teşekkür eden Samsun Valisi Kaymak, eğitimin topyekun bir çalışma olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere Vali Kaymak tarafından belgeleri verildi. Ayrıca İbrahim Arslan’a başarı belgesi verildikten sonra sınıflarda karne dağıtımına geçildi. Öğrenciler karne dağıtımı sırasında onlarla sohbet eden Kaymak, ahlaki duruşun karneden daha önemli olduğunu belirtti.

Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesinde düzenlenen karne törenine Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Garnizon Komutanı Selçuk Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirleri, okul müdürleri öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.