Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vanlı çocuklar dijital eğitimle tanıştı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Google.org işbirliğiyle tasarlanan “Algo Dijital” eğitim seminerleri, Van’da da verilmeye başlandı.TEGV ile Google.org, çocukların dijital becerilerini güçlendirmek amacıyla “Algo Dijital”...

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vanlı çocuklar dijital eğitimle tanıştı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Google.org işbirliğiyle tasarlanan “Algo Dijital” eğitim seminerleri, Van’da da verilmeye başlandı.

TEGV ile Google.org, çocukların dijital becerilerini güçlendirmek amacıyla “Algo Dijital” eğitim seminerlerini Van’ın Muradiye ilçesinde de vermeye başladı. TEGV Muradiye Öğrenim Biriminde eğitimlere katılan çocuklar hem eğleniyor hem de öğrenme becerilerini geliştiriyor.

Dijital okuryazarlığı, blok temelli kodlamayı ve algoritmik düşünceyi dünya standartlarında öğretecek olan proje ile çocukların bilimsel anlamda geliştirilmesi hedefleniyor. Tamamen gönüllü eğitmenler ve ücretsiz derslerle yapılan eğitim sayesinde Muradiyeli 131 çocuk, programlama dilini yaşlarına uygun ve eğlenceli bir şekilde öğrenme imkanına sahip olacak.

“Daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz”

Açıklamalarda bulunan TEGV Muradiye Birim Sorumlusu Buket Müjde, proje ile çocukların temel dijital becerilerini ilkokul çağında kazanacağını belirtti. Muradiye’de hayata geçirilen projenin 131 çocuğa uygulandığını ifade eden Birim Sorumlusu Müjde, “TEGV Muradiye Öğrenim Birimi olarak şu an ‘Algo Dijital’ etkinliğini 15 grup şeklinde, 131 çocuğa uygulamaktayız. ‘Algo Dijital’ eğitim seminerleri sayesinde çocuklar kod yazmayı ve kodlamayı öğreniyorlar. Projeyle birlikte ilk defa ‘Algo Dijital’ ile tanışan Muradiyeli çocuklarımız çok mutlu oldular. Muradiye Öğrenim Birimi olarak okullarla işbirliği ile bu etkinliği olabildiğince daha fazla çocuğa ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.