Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Toraman Kur’an kurslarının açılışını gerçekleştirdi

Tokat’ın Erbaa ilçesinde yapımı tamamlanan Evyaba Kur’an Kursu ve 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu düzenlenen törenle açıldı.Erbaa’da Evyaba Kur’an Kursu ve 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu düzenlenen törenle açıldı. Törene Tokat...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Toraman Kur’an kurslarının açılışını gerçekleştirdi

Tokat’ın Erbaa ilçesinde yapımı tamamlanan Evyaba Kur’an Kursu ve 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu düzenlenen törenle açıldı.

Erbaa’da Evyaba Kur’an Kursu ve 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu düzenlenen törenle açıldı. Törene Tokat Valisi Ömer Toraman, Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, İl Müftüsü Ahmet Erdem, protokol üyeleri ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Açılış töreninde kurslar hakkında bilgi veren Erbaa Müftüsü Mehmet Ceylan,"Evyaba Kur’an Kursu daha önce eski binada devam ediyordu. 30 yıldır devam eden kursa her yıl 100 civarında müracaat oluyordu. Biz ancak 50 civarında öğrenciyi yatılı olarak oraya alabiliyorduk. Bundan dolayı yeni bir binaya ihtiyaç duyduk. Ve bu yeni binayı yaptık. İnşallah burası bir küllüye şeklinde ilçemize hizmet verecek" dedi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Tokat Valisi Ömer Toraman,"Diyanet İşleri Başkanlığımız ülkemizin her tarafında dinimizin yaşatılması için, öğretilmesi için, canla başla gayret gösteriyor. İşte bu ilim yuvaları bu amaçla hizmet etmeye devam edecek. İnşallah buradan yetişen çocuklarımız da dinine, diyanetine bağlı, devletine bağlı, milletine bağlı faydalı birer fert olarak yetişecekler. Bu temennilerle inşallah her iki kuran kursumuzun da Erbaa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Erbaa’mız çok büyük bir ilçe. Merkez nüfusu hayli kalabalık. Köy sayısı, yerleşim sayısı çok fazla. Özellikle burada yatılı imkana kavuşuluyor olması çocuklarımız için büyük bir avantaj" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Evyaba Kur’an Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi. Buradaki açılış töreninin ardından 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu’na geçen protokol buranın da açılışını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.