Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UÜ Öğrencileri İş Hayatına Hazırlanıyor

Bursa’daki Firmalarla İş Birliği Yapan Üniversite, Eğitimi Tamamlayan Öğrencilere Sertifikalarını Verdi

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
UÜ Öğrencileri İş Hayatına Hazırlanıyor
Uludağ Üniversitesi, mezun olduktan sonra sıkıntı çekmemesi için öğrencilerini özel programla iş hayatına hazırlıyor. Bursa’daki firmalarla iş birliği yapan üniversite, eğitimi tamamlayan öğrencilere sertifikalarını verdi.
Uludağ Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) ile Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği (BUÇAD)’ın ortaklaşa düzenlediği “İş Hayatına Hazırlık Programı” tamamlandı. Eğitimini tamamlayan öğrencilere sertifikaları Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BUÇAD Başkanı Başak Yeğin Biçer ve sektör eğitimcileri tarafından verildi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğrencileri iş hayatına hazırlarken BUÇAD ve firmalarla iş birliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bundan sonra her dönem bu tür eğitimleri vereceklerini belirten Rektör Ulcay, öğrencilere seslenerek, “Babalar kapıyı açar ama içerde oturmak çocukların marifetine bağlıdır. Sizler şanslısınız, kapıyı aralayarak bir fırsat sunduk. Bazı fırsatlar tanınır ama kullanıp kullanmamak, size bağlıdır. Bu fırsatları değerlendirmenizi ve yaşadığınız topluma karşı sorumluluklarınızı unutmamanızı diliyorum” dedi.
BUÇAD Başkanı Başak Yeğin Biçer de, “Üniversite mezunu olanlar hemen iş bulma kaygısı ile iş tercihi yapıyor ve çoğunlukla mutsuz ve verimsiz oluyor. Biz, bize bu toplumun verdiklerine karşı kendimizi sorumlu hissedip üniversite mezunlarını sizi iş hayatına hazırlamak istedik. Amacımız iş hayatında katma değer üretin ülkemiz daha aydınlık günlere gitsin. Biz size ne kadar destek olursak topluma o kadar fayda sağlamış oluruz” diye konuştu.
Yaklaşık bir ay süren eğitim, 8 farklı içerik ve seansta gerçekleşti.
BUÇAD’a üye özel sektör firmalarından yöneticiler tarafından yerinde verilen eğitimlere mühendislik ve sosyal bilimler okuyan 40 öğrenci katıldı.
Eğitim programında Aktaş Holding, Coats, DJC, Coşkunöz, Enervis, Faveo Danışmanlık, Grammer, Kaplam, Karsan, PPG, Yeşim Tekstil, Zett firmalarından yöneticiler; iş hayatında öğrencilerden beklentiler, yetkinlik bazlı işe alım süreci, satış yöneticiliği, satın alma yöneticiliği, tedarik zincirinde yönetim, kalite yönetimi, iş hayatında başarı için gerekli boyutlar, iş hayatında karşılaşılan sorunlar gibi birçok konuda bilgi ve deneyimlerini aktararak vizyon sundu.
Bunun yanında BUÇAD, programa katılan ve bu yıl mezun olmayan bütün öğrencilere staj imkânı sağladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.