Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UTM Aydın Rehber Buluşmaları Yapıldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nişantaşı Üniversitesi arasındaki protokolle kurulan Üniversite Tercih Merkezi (UTM), Burak Kılanç ile Rehber Buluşmaları seminerlerini yurt genelinde sürdürüyor. "Aydın Rehber Buluşmaları" seminerinde...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nişantaşı Üniversitesi arasındaki protokolle kurulan Üniversite Tercih Merkezi (UTM), Burak Kılanç ile Rehber Buluşmaları seminerlerini yurt genelinde sürdürüyor. "Aydın Rehber Buluşmaları" seminerinde Burak Kılanç, doğru tercih ve YÖK atlası kullanımı hakkında bilgiler verip, rehber öğretmenlerin sorularını yanıtladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile açılışı yapılan seminerde 250 rehber öğretmen bir araya geldi. Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vahit Çopur, açılış konuşmasında meslek seçiminin öneminden ve rehber öğretmenlerin bu bağlamda etkilerinden bahsetti. Öğrencilerin doğru mesleği seçmelerinde en büyük etkinin rehber öğretmenler olduğunu vurgulayan Çopur, “Günümüzde doğru meslek seçimi yapmak çok önemli çünkü sürekli değişen bir meslek yelpazesi var. Yaşadığımız bu dönemde sektörler ve meslekler sürekli değişim arz ediyor. Bu nedenle ortaya yeni sektörler ve meslekler çıkabiliyor. Artık tek bir meslek sahibi olmak, diplomalı mesleğin yanı sıra pek çok meslek edinim de gerekiyor” dedi.
Çopur, "10 yıl sonra artık bir kişinin bir mesleği değil birçok mesleği olması beklenecek’’ derken, birçok konuda ihtisaslaşmanın öneminden bahsetti. Vahit Çopur sözlerine şöyle devam etti:
”Rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimize en çok faydası olacak kişilerdir. Bu nedenle öğrenci üzerindeki etkilerini bilerek onları en iyi şekilde yönlendirmeliler.”
Rehber Buluşmaları seminerinde Burak Kılanç, tercih dönemine sayılı günler kala doğru tercih hakkında bilgiler paylaştı. Aydınlı rehber öğretmenlere www.universitetercihmerkezi.com sitesinden faydalanarak öğrencilerine tercih yaptırabileceklerini anlatan Kılanç, tercih robotu dışında yatay geçiş robotu, dikey geçiş robotu ve özel yetenek robotun doğru şekilde faydalanacaklarının bilgisini de verdi. Kılanç, Nişantaşı Üniversitesi AR-GE ve Fayda Merkezi olarak oluşturulan UTM’nin bu anlamda büyük ölçüde rehber öğretmenlerin önemli bir ihtiyacını karşıladıklarını belirterek, “Doğru tercih yapmak için doğru kaynak bulmak çok önemli. Bilgilerimizi rehber öğretmenlerimizle paylaşmaktan memnunuz. Amacımız faydalı olmak ve öğrencilere doğru tercih yaptırmak” dedi.
Artık dershaneler olmadığından öğrencilerin tercih yaptırmak için okuldaki rehber öğretmenlerine başvuracağını söyleyen Kılanç, “Rehber öğretmenlerimiz bu gelişmelerden dolayı bilgilerini güncelleyerek tercih yapabilmeliler” şeklinde tavsiyede bulundu.
"YÖK ATLAS ÇOK ÖNEMLİ BİR BİLGİ KAYNAĞI’’
Burak Kılanç, Yükseköğretim Kurumu’nun (YÖK) yapmış olduğu ve kendisinin de danışmanlık yaptığı YÖK Atlas çalışmasının öneminden bahsetti. YÖK Atlas’ı rehber öğretmenlerin nasıl verimli kullanacağını anlatan Kılanç, Aydın’da yükseköğretime yerleşen öğrenciler hakkında sayısal veriler verdi. Kılanç, “YÖK Atlas, rehber öğretmenlerimiz için oldukça değerli bir çalışmadır. Mesleklerinde elde edebilecekleri altın değerindeki bilgilere buradan ulaşabilirler. Şu ana kadar tüm üniversitelerin sayısal bilgilerine ulaşılamıyordu, artık herkese açık bu bilgiler. Rehber öğretmenlerimiz bu siteden kesinlikle faydalanmalılar” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.