Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünye Erenyurt İlkokuluna kütüphane

Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi Kütüphane Kulübünün destekleriyle Erenyurt İlkokulunda kütüphane açılışı gerçekleştirildi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program destekleriyle Erenyurt İlkokulu Müdürü Selami Işkın’ın...

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2018 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2018 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünye Erenyurt İlkokuluna kütüphane

Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi Kütüphane Kulübünün destekleriyle Erenyurt İlkokulunda kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program destekleriyle Erenyurt İlkokulu Müdürü Selami Işkın’ın konuşmasıyla devam etti. Işkın, "Yemek, içmek nasıl bedenimizin ihtiyacı ise okumak da ruhumuzun vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Sıkıntımızı unutmak, hayatımızı, ruhumuzu, kafamızı, düşüncelerimizi ve fikirlerimizi aydınlatmak için mutlaka okumaya ihtiyacımız vardır. Kitap hiç şüphesiz fertlerin ve milletlerin hayatını değiştiren, yenileştiren ve ilerlemelerini sağlayan en önemli vasıtalardan biridir. Bizi maddi, manevi yönden üstün kılan bilgiler kitap sayfaları arasındadır. İyi kitap insanda olumlu ilgilerin uyanıp gelişmesine yardım eder. Yüce Allah’ın Peygamberimize ilk emri ‘oku’dur. Her bilgi okumakla öğrenilmektedir" dedi.

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, “Ünye İmam Hatip Lisemizin öncülüğü ile kütüphane açılışını gerçekleştiriyoruz. Okulumuz 92 öğrenciden oluşuyor, 12 öğretmen arkadaşımız görev yapıyor. Bugün Erenyurt’un öğrencileriyle kütüphaneyi buluşturduk” diye konuştu.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise, "Bizlerin ne kadar okuma konusunda duyarlı olduğumuz halde kitaplar okunmak için alınıyor ancak yeterli seviyede kitap okuma gerçekleşmiyor. Bunlarla ilgili olarak kitap okumayı teşvik edecek veya ilgi uyandıracak yol bulmak gerekiyor. Neden yemek yememiz gerekiyorsa ruhen olarak da kitap okumamız gerekiyor. Küçük alışkanlıklarımızdan vazgeçmediğimiz gibi büyümeden kitap alışkanlıklarımız olduğunda bundan kesinlikle ayrılamıyoruz. Bizler kitap okuma konusunda merak etmezsek neyin ne olduğunu anlama konusunda zorluk yaşamış olacağız. Gerek Ünyemizde gerekse köy okullarımızda bu tür konularda çocuklarımızı kitap alışkanlığı edinmesi gerekmektedir. Onların kitaplara ve okumaya yönlendirilmesi bizlerin de katkısıyla gerçekleşecektir" şeklinde konuştu.

Açılış sonrasında Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi Kütüphane Kulübü öğretmenlerine Kaymakam Ümit Hüseyin Güney tarafından plaket verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.