Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü Diplomattan Öğrencilere: "Mutlu Olacağınız Kariyeri Seçin"

Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu, Kariyer Günleri Kapsamında Turgut Özal Üniversitesi Öğrencileri İle Bir Araya Geldi. Öğrencilere Tecrübelerini Aktaran Loğoğlu, "diplomatlık Manen Ve Madden Doyurucu Bir Meslektir. Siz Herkesi Dinleyin Ama Kendinizi Mutlu Edecek Kariyeri Seçin" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünlü Diplomattan Öğrencilere: "Mutlu Olacağınız Kariyeri Seçin"
Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu, Kariyer Günleri kapsamında Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere tecrübelerini aktaran Loğoğlu, "Diplomatlık manen ve madden doyurucu bir meslektir. Siz herkesi dinleyin ama kendinizi mutlu edecek kariyeri seçin" dedi.
Mesleğinde uzman isimler, Kariyer Günleri’nde TÖÜ öğrencileriyle buluştu. Emekli Büyükelçi Osman Faruk Loğoğlu, Ydr. Doç. Dr. Hakan Bütüner, Prof. Dr. Erhan Erkut, Damla Sarıelli, Taner Önen ile mezun öğrenciler Engin Can Öngen ve Mehmet Ali Yılmaz, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Üniversite konferans salonunda gerçekleşen Kariyer Günleri’ne Rektör Prof. Dr. Abdülkadir Şengül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Kösecik, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu, öğrencilere tecrübe ve deneyimlerini aktardı. Devletin farklı birimlerinde yaptığı görevleri anlatan Loğoğlu, Bangladeş’e giden ilk Türk diplomat olduğunu ifade etti. Diplomatlığın yurt dışında görev yapmak dışında hükümete perspektif çizme, çözüm üretme adına önemli olduğunu belirten Loğoğlu, "Diplomasi çözüm mesleğidir. Yurt dışında temsil edeceğiniz için ülkeyi çok iyi bilmeniz lazım" dedi.
Mesleğin özlük haklarının ve imkanlarının çok iyi olduğunu belirten Loğoğlu, "Sizi mutlu edecek kariyeri seçin. Herkesi dinleyin ama içgüdünüz sizi gideceğiniz yere götürsün. Arzu ve umutlarınıza inanın" dedi.
Dışişleri’nin tavsiye edeceği bir alan ve meslek olduğunu belirten Loğoğlu, çünkü devletin ve toplumun temsil edildiğini ifade etti. Yabancı dilin önemine değinen Loğoğlu, "Yurt dışında yabancı dil eğitimi daha çabuk ve etkili oluyor. Dil gramer demek, gramer çok iyi olmalı" ifadelerini kullandı. Program soru cevap kısmıyla son buldu.
GELECEĞİN MESLEKLERİNİ ANLATTI
MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut ise, kariyer planlamasında üniversitenin geç olduğunu, lise yıllarında başlanılması gerektiğini söyledi. Erkut, “ne olmak istiyorsun?” sorusunun yanlış olduğunu, “Ne yapmak istiyorsun?” konusunda karar verip o doğrultuda adımlar atılması gerektiğini belirtti. Yeni jenerasyonun uzun süreli çalışamadığını aktaran Prof. Dr. Erkut, geçmiş mesleklerin satıldığını, geleceğin mesleklerinin ise satılmadığını vurguladı. Popüler meslekler hakkında bilgi aktaran Erkut, geleceğin mesleğinin teknoloji, sağlık ve ruh sağlığı olduğunu dile getirdi.
Yrd. Doç. Dr. Hakan Bütüner, geliştirdiği pek çok yöntem ve teknikler ile dünyanın en saygın planlamacılarından biri olan rahmetli Richard Muther tarafından geliştirilmiş “Çoklu Kariyer Planlaması (Multiple Careers Planning)” yöntemini anlattı. Bütüner, hayatı başarılı ama mutlu yönetmeyi sağlayacak kariyer planlaması yapmayı, yöntemi öğrenen gencin kişisel proje yapar gibi yöntemi kullanmasını sağlatmayı, kariyerinin kendisine ne sağlayacağını bilen öğrencinin bu kariyere nasıl ulaşacağına dair bir yol haritası geliştirmesine aracılık etmek amacı ile ilgili yöntemin temel özelliklerini anlattı.
ÖĞRENCİLER İNGİLTERE’Yİ TERCİH EDİYOR
Kariyer Günleri kapsamında öğrencilere yurt dışında dil eğitiminin önemini anlatan Damla Sarıelli, öğrencilerin daha çok İngiltere’yi tercih ettiğini söyledi. Sarıelli, “Öğrenciler dil eğitiminde tercihini İngiltere’den yana kullanıyor. Çünkü İngiltere’de farklı bir dil konuşulmuyor. İngiltere’de alacağınız eğitimle saf bir İngilizceniz olacak. Güvenlik, uzaklık ve maliyetleri göz önüne aldığımızda İngiltere, Amerika’dan daha ön plana geliyor. Kanada’da benzer sebepler söz konusu. Eğer İngiltere’ye gidemiyorsanız, Amerika yerine Kanada’yı tercih edebilirsiniz” dedi.
“HİÇBİR ŞEY İMKANSIZ DEĞİL”
E-ticaret girişimciliğini anlatan Taner Önen ise, imkansız görünen şeylerin imkansız olmadığını söyledi. Önen, “Şans etrafınızda dolaşıyor. Onu yakalayıp iyi değerlendirmek lazım. Yapmanız gereken istediğin şeyin arkasına irade koyun” dedi.
Kariyer Günleri kapsamında yapılan çekilişle 5 öğrenci, İngiltere’de dil eğitimine katılma hakkı kazandı. Konferanslar sonrasında Rektör Prof. Dr. Abdülkadir Şengül, emekli Büyükelçi Osman Faruk Loğoğlu’na plaket takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.