Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversiteyi Çocuk Yaşta Öğrenecekler

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, çocukların beceri ve geleceklerini desteklemek amaçlı kurduğu Çocuk Üniversitesinin faaliyetlerine devam ediyor.İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Çocuk Üniversitesi, çocuklara, üniversite ile etkileşim içerisinde,...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, çocukların beceri ve geleceklerini desteklemek amaçlı kurduğu Çocuk Üniversitesinin faaliyetlerine devam ediyor.
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Çocuk Üniversitesi, çocuklara, üniversite ile etkileşim içerisinde, yaparak, eğlenerek ve birlikte öğrenme, bilimsel ve eleştirel düşünme, sorgulama, soru sorma, merak duyma ve çözüm üretme gibi bireysel gelişimlerini destekleyecek temel yaşam becerileri kazandırmak amacını güden; bu amaçla onları erken yaşta bilimin ve sanatın eğlenceli yüzüyle tanıştıran bir yapılanma olarak gösterildi.
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin, İstanbul Kalkınma Ajansının da desteğiyle kurduğu Çocuk Üniversitesi faaliyetlerine devam ediyor. Erken yaştaki bu eğitimlerin önemine değinen ve "İlköğretim çağındaki çocukların yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek istiyoruz" diyen
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Derya Yorgancıoğlu, "İstanbul Kalkınma Ajansının desteğiyle 2013 yılında kurulan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Çocuk Üniversitesi olarak çeşitli konularda eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımız, ilköğretim çağındaki çocuklarımızı üniversite ortamıyla tanıştırmak, onları bilim ve sanatla bir araya getirmek, çeşitli alanlarda düzenlediğimiz atölye çalışmalarıyla hem el becerilerini ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek. Üniversitemizin farklı fakültelerinde görev alan akademisyen arkadaşlarımız, çeşitli konularda atölyeler düzenlemekte. Ben de mimarlıkla ilgili atölye düzenliyorum. Çocuk üniversitelerinde mimarlık eğitiminin önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Yapılı ve doğal çevreyi eleştirel ve yaratıcı bir perspektifte analiz etme, kültürel, çevresel ve mimari değerlere sahip çıkma ve katkıda bulunma bilincini ve bu yönde beceriler aşılamayı amaçlayan mimarlık eğitimine çocuk yaşta başlanmalıdır. Biz de çeşitli okullardan gelen çok sayıda öğrencilerimize yönelik mimarlık atölyeleri gerçekleştiriyoruz. Bugün İstanbul Erkek Lisesi Eğitim Vakfının öğrencileri aramızda. 6. ve 7. sınıf öğrencileriyle ’Kentim Güzel Kentim’ atölyesini gerçekleştirdik. Bu atölyeyle, kentin temel bileşenleri nelerdir, kentimizi tanıyor muyuz ve kentimizi nasıl algılıyoruz soruları üzerine odaklanarak çocukları kent olgusu üzerinde düşünmeye teşvik etmeyi ve kente dair farkındalıkları artırmayı amaçladık. Çocuklar düşüncelerini tartışarak ve bir maket çalışmasıyla 3 boyutlu olarak ifade ettiler"
"HER ŞEYİN FARKINDALAR"
Çocukların her konuda fikir sahibi olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Derya Yorgancıoğlu, şunları söyledi: "Çocuklar aslında öğrenmeye o kadar açık ki. Sorduğumuz soru ve yaptığımız tartışmalarda kentlerini çok iyi analiz edebildiklerini, yaşadıkları çevrede var olan elemanları tarifleyebildiklerini gördük. Bu atölye ile kente dair farkındalıklarını ve kentli olma bilinçlerini biraz daha arttırmaya çalıştık. Onlar da yaşadıkları kent olan İstanbul’un trafik yoğunluğu, kalabalık, çevre kirliliği gibi sorunlarının farkında. Bunun yanında İstanbul’un tarihi, kültürel ve kentsel mirasının örneklerinin pek çoğunu tanıyorlar. İstanbul’da yaşayan insanların mekânları ne şekilde kullandıkları ve hangi sorunları yaşadıklarına dair fikirlerini dile getirebiliyor. Dolayısıyla bu atölye çalışması çok keyifli geçiyor."
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Çocuk Üniversitesi olarak bu yöndeki çalışmalara devam edeceklerini anlatan Yorgancıoğlu, "Amacımız mümkün olduğunca çok sayıda öğrenciye ulaşmak ve onları üniversite ortamıyla tanıştırmak. Çocuk üniversitesi faaliyetlerimizin onların gündelik hayatlarına artı bir değer katacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.