Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversiteye yerleşemeyenler için ek kontenjan müjdesi

ÖSYM, üniversitelerin 2016 boş kontenjanları listesi ve ek yerleştirme takvimini açıkladı. Harran Üniversitesi’nde boş kontenjan sayısının 917 olduğu öğrenildi.Üniversitelerde boş kontenjanların 2016 verileri ÖSYM tarafından açıklandı....

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÖSYM, üniversitelerin 2016 boş kontenjanları listesi ve ek yerleştirme takvimini açıkladı. Harran Üniversitesi’nde boş kontenjan sayısının 917 olduğu öğrenildi.
Üniversitelerde boş kontenjanların 2016 verileri ÖSYM tarafından açıklandı. Harran Üniversitesi LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından açıkta kalan öğrenciler için 917 boş kontenjan kaldığını duyurdu. Harran Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, boş kontenjanların 299’unun lisans, 618’inin ön lisans programları olduğu belirtildi.
Ülke genelinde Devlet üniversitelerindeki boş kontenjan sayısı 34 bin 468 iken, vakıf üniversitelerindeki boş kontenjan sayısı 18 bin 538 oldu.
Yerleştirme sonuçlarına göre, 4514 adayın tercih ettiği Harran Üniversitesine lisans ve ön lisans programlarına 3892 aday kayıt yaptırdı.
Ek yerleştirme başvuruları ve başvuru ücreti
Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacağı bildirilirken, ek yerleştirme ücreti 15 TL olarak açıklandı. Tercihler 26 ile 30 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Ek yerleştirmeye bir yükseköğretim kurumuna ilk merkezi yerleştirmede yerleşen adaylar katılamayacak. Bu adaylar yerleştikleri kurumlara kayıt yaptırmamış bile olsalar ek yerleştirmeye katılma haklarına sahip değiller. Ek yerleştirme kayıtları da 6 ile 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.