Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite tercihleri bitti, üniversiteli olma şansı bitmedi

Ek tercih işlemlerinin tamamlanmasıyla beraber üniversiteler kayıt dönemine başladı. Bugün bitmesi beklenen ek tercih kayıtlarının dışında öğrencilerin üniversiteli olma şansı devam ediyor.Ek yerleştirme tercihlerinin sonucunda, herhangi...

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ek tercih işlemlerinin tamamlanmasıyla beraber üniversiteler kayıt dönemine başladı. Bugün bitmesi beklenen ek tercih kayıtlarının dışında öğrencilerin üniversiteli olma şansı devam ediyor.
Ek yerleştirme tercihlerinin sonucunda, herhangi bir programa yerleşemeyen, açıkta kalan öğrenciler için belirli programlarda özel yetenek sınavları düzenlenmekte, bu sınavlara katılım gösterip, başarılı olan öğrenciler üniversiteye yerleşebilme hakkı kazanabiliyorlar. Aday öğrencilerin bu fırsattan yararlanabilmesi için yetenek sınavlarına başvurmaları gerekmektedir.
Programlar içerisinde popüler bölümler de var
Her yıl binlerce aday öğrenci tarafından tercih edilen İç Mimarlık bölümü özel yetenek sınavları ile öğrenci kabul ediyor. Nişantaşı Üniversitesi’nde de İç Mimarlık özel yetenek sınavları düzenleniyor. Bu sınavlarda başarılı olan öğrenciler ise üniversitelere kayıtlarını tamamlayarak, İç Mimarlık öğrencisi olarak üniversite hayatına başlıyor.
YGS’den 150 puan alarak 4 yıllık bölüm bitirme fırsatı
Özel yetenek sınavlarına başvuruda bulunabilmek için aday öğrencinin YGS puan türlerinin birinden 150 puan barajını aşması gerekiyor. Normalde 4 yıllık bölümlere yerleşmek için gerekli olan 180 barajı, özel yetenek sınavları ile ortadan kalkıyor. Nişantaşı Üniversitesi yüzde 75’e varan burs desteği ile İç Mimarlık, Müzik, Sahne ve Gösteri Sanatları bölümleri için de 27 Eylül tarihine kadar özel yetenek sınavları düzenlemeye devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.