Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite rektörleri YÖK’te darbe girişimiyle ilgili toplantıda biraraya geldi

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleriyle 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, bütün...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleriyle 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. YÖK’te 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili gerçekleşen toplantıya rektörler cübbelerini giyerek katıldı. Toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Üniversitelerarası Kurul olarak milletimizin iradesine ve demokrasimize yapılan bu çirkin ve kabul edilemez girişimi şiddetle lanetliyoruz. Özgürlüğün sesi olan üniversitelerin bu tip kalkışları kabul etmesi mümkün değildir. Tüm yükseköğretim kurumlarımız ve üniversitelerimiz milletinin yanında yer almıştır ve yer almaya devam edecektir. Bundan sonraki süreçte de tüm yükseköğretim kurumlarımız üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirecektir. Türkiye başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Meclisimiz, hükümetimiz, yükseköğretim kurumları, kahraman polisimiz ve onurlu Türk Silahlı Kuvvetleri ve tüm medyasıyla birlikte bu terör kalkışına birlikte direnmiş ve akamete uğratmıştır. Tüm dünyaya da bir demokrasi dersi vermiştir. Bundan sonraki süreçte yükseköğretim kurumlarımız üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirecektir. Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm toplumuyla birlikte önüne koymuş olduğu hedeflere vizyona ulaşması için de Türk gençliğini yetiştirmeye eğitim öğretim araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.
“Demokrasi ve hukukun gerektirdiği ve hukukun her koşuluna uyum gösterme koşuluyla gerekli işlemleri yapacağız”
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili toplantı sonrasında çok sıkıntılı ve acı günler yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:
“15 Temmuz akşamında başlayan ve bugünlere kadar uzanan süreçleri bir daha yaşamamak dileğiyle ama buradan da ders çıkararak bundan sonra yolumuzu belirlememiz gerekiyor. elbette Türkiye Cumhuriyetini, demokrasiyi ve milli iradeyi savunacak ve en güçlü şekilde onların devamını sağlayacak tedbirlerin alınması gerekiyor. Bugünkü YÖK Başkanımızın başkanlığında yapılan toplantıda bunlar değerlendirildi. Üniversitemiz olarak bizde üstümüze düşeni dün yaptığımız gibi bugünde yapmaya ve daha güçlü olarak da bunları yarına taşımaya kararlıyız. Bu gücümüzü de üniversitelerimizden üniversitelerimizin paydaşlarından ve halkımızdan alarak yapacağız. Demokrasi ve hukukun gerektirdiği ve hukukun her koşuluna uyum gösterme koşuluyla gerekli işlemleri yapacağız.”
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Yükseköğretim camiası olarak bugün YÖK çatısı altında bugün demokrasiye olan inancımızı ve bundan sonrada başta bütün rektörler olmak üzere demokrasiye sahip çıkmak adına dimdik ayakta durduğumuzu göstermek için burada toplandık. Bu darbe girişimini, kalkışma hareketini bütün üniversiteler olarak lanetledik. Bundan sonrasında birlik beraberliğimizi muhafaza ederek bu tür hain saldırılara milletçe en güzel cevabı vereceğimize yürekten inanıyorum” dedi.
“Gündüz görevimizin başında gece meydanlarda nöbete devam edeceğiz”
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ise üniversite olarak bu hain darbe girişimini nefretle kınadıklarını kaydederek, “Haber aldığımız ilk andan itibaren demokratik seçimle işbaşına gelmiş olan devletimizin ve hükümetimizin yanında olduğumuzu açıkça ifade ettik. Akabinde de senato kararıyla bu hain darbe girişimini kınadık. Bugünde YÖK’teki bütün üniversitelerin rektörleri olarak hep beraber aynı duyguyla bu darbe girişimini kınıyoruz. Milletimiz devletine, memleketine, vatanına sahip çıkmıştır. Her ferdiyle birlikte bu azınlık grup içerisinde paralel devlet yapılanmasına karşı göğsünü siper etmiştir. Gerektiğinde kurşunların tankların topların üzerine yürümüştür. Milletimizin direnci sayesinde bu elim girişim atlatılmıştır. Ama biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Üniversiteler olarak ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak sonuna kadar takip edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Millet olarak hep beraber bir aradayız. Bu işin sonuna kadar ayaktayız. Gündüz görevimizin başında gece meydanlarda nöbete devam edeceğiz ” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.