Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite öğrencileri Bursa’yı yazdı

Uludağ Üniversitesi Türk Dili Bölümü tarafından her yıl düzenlenen ‘Dünden Bugüne Bursa’ isimli deneme yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine UÜ...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversite öğrencileri Bursa’yı yazdı

Uludağ Üniversitesi Türk Dili Bölümü tarafından her yıl düzenlenen ‘Dünden Bugüne Bursa’ isimli deneme yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine UÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ve Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Türk Dili Bölümü yöneticileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Ödül töreninde konuşan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Bursa’nın sadece tarihi ve edebi değil bilim alanında da ilklere sahne olduğunu vurguladı. Bursa’nın en özel şehirlerden biri olduğunu aktaran Yücedoğru: “Türk Dili Bölümü’nü düzenledikleri böylesi anlamlı yarışmadan dolayı tebrik ediyorum. Kazanan öğrencilerimize Bursa’yı olağanüstü anlattıkları için teşekkür ediyorum. Dereceye giren ve yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi ayrıca tebrik ediyorum. Düzenlenen bu etkinliklerin Bursa için ve Bursa’nın tanıtımı için çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Türk Dili Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Saadettin Eğri de organizasyonda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Bu tür faaliyetlerin gelecek yıllarda da süreceğini belirten Eğri, “Yarışmamız öğrenciler tarafından büyük bir ilgi görüyor. Her yıl artan bir katılımcı sayısı olduğunu görüyoruz. Öğrencilerimizin okuma alışkanlığını ve yazma becerilerini geliştirmeye yönelik olarak düzenlediğimiz deneme yarışmasına bu yıl 185 öğrencimiz katıldı. Ben katılan tüm öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Böylesi etkinlikler öğrencilerin eğitiminde önemli bir yer tutuyor” diye konuştu.

Türk Dili Bölümü Başkan Yardımcısı Okutman Berrin Sarıtunç ise yarışmaya katılan bütün eserlerin titiz bir incelemeden geçirilerek derecelendirildiğini belirtti.

Oluşturulan özel jürinin değerlendirmeleri sonucunda birincilik ‘’Bursa’nın Sırrı’’ başlıklı yazısıyla İlahiyat Fakültesi’nden Ayşe Nur Gönen’e, ikincilik ‘’Ben Büyüdüm Ve’’ başlıklı yazısıyla Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Eren Coşan’a, üçüncülük ‘’Tılsımlı Şehir’’ başlıklı yazısıyla Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Mine Göçmen’e verildi. Yarışmada ‘Huzur Kokuyorsun Bursam’ adlı yazısıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Büşra Ayaz dördüncü, ‘Dünden Bugüne Bursa’ başlıklı yazısıyla Büyükorhan Meslek Yüksekokulu’ndan Mehmet Burhan da beşinci seçildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.